Hivatalos: Páva Zsolt maga helyett Vári Attilát javasolja Pécs polgármesterének!

Véget ért a pécsi Fidesz csoportgyűlése, ahol egyebek mellett arról szavaztak, hogy ki legyen a párt pécsi polgármesterjelöltje. Amit vállaltam, azt teljesítettem – mondta, ezért most átadja a stafétát. Vári viszont nem is tagja a Fidesznek, aminek azonban vannak előnyei.

Páva Zsolt maga helyett Vári Attilát javasolta a csoportnak, vagyis, hogy Vári mérkőzzön meg a városvezetői székért fideszes jelöltként.

hirdetés

Azt mondta Páva, hogy nagyon kemény, de szép 10 évet tud maga mögött. Pécs pályára állt, de kell a lendület és a dinamizmus, a “fiatalos energia” a következő időszakban. (Ő pedig hamarosan eléri a nyugdíjkorhatárt – a szerk).

Amit vállaltam, azt teljesítettem. Ahogy a Biblia is írja, minden dolognak megvan a maga rendelt ideje. Szeretnék más kihívásokat magam elé állítani, lazítani továbbra sem fogok, de

tisztelettel megköszönve mindenki támogatását, a ciklus végén, októbertől nem kívánom már folytatni a polgármesteri munkát

– mondta Páva Zsolt.

Vári Attila megköszönte az ajánlást, és elfogadta a feladatot. A csoport megszavazta Vári jelölését, 80%-os többséggel.

Vári Attila tehát az egyetlen fideszes jelölt, ő az, akit a Fidesz Pécsi Csoportja felterjeszt majd az Országos Választmány számára. (Lehetőség lett volna több jelöltet is állítani – a szerk.)  Ha ott is jóváhagyják (kb. július közepén), akkor hivatalosan is ő lesz Pécs fideszes polgármesterjelöltje.

Pécs Tarlós Istvánja lehet?

Érdekesség, hogy Vári Attila nem is tagja a Fidesznek, tehát nem párttag. Így elviekben nagyobb döntési szabadságot élvezhet, mint a párttagok, mivel nem vonatkozik rá a párt szabályzata és hierarchikus struktúrája. Ez azért fontos, mert emiatt például a Választókerületi Elnököknek (VK) nem felel politikai értelemben (sem). Most Csizi Péter és Hoppál Péter a két VK elnök Pécsen.

UPDATE (22:19): Megérkezett a pécsi Fidesz közleménye is

„Több fontos kérdésről is döntött a Fidesz Pécsi Csoportja szerdán este.

Többek között a következő két esztendő elnökségéről és az ősszel esedékes önkormányzati választásokon indítandó polgármester-jelölt személyéről is döntést hozott a Fidesz Pécsi Csoportja szerdán este.

A Fidesz Pécsi Csoportja a tisztújító közgyűlésen titkos szavazással, a szavazatok 88 százalékával Dr. Hoppál Péternek szavazott bizalmat újabb két esztendőre az elnöki poszton. Két alelnöki megbízatást nyert a szintén titkos szavazáson erősorrend szerint dr. Őri László, Guzsvány Attila, dr. Páva Zsolt és Kövesi Mária.

A gyűlés egyben az őszi helyhatósági választásokat megelőző polgármesterjelölő rendezvény is volt.

Dr. Páva Zsolt, aki több mint tíz éve vezeti megszakítás nélkül a várost, s akit összesen négyszer választottak polgármesterré a pécsiek, a gyűlésen bejelentette: nem kívánja ismét megmérettetni magát a 2019-es önkormányzati választásokon.

Dr. Páva Zsolt Vári Attilát, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját, kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót ajánlotta polgármester-jelöltnek a csoport számára.

A jelölést megerősítette az újonnan megválasztott elnökség a leköszönő elnökséggel egyetértve, ezt követően a csoport 80 százalékos támogatással döntött, hogy polgármester-jelöltnek ajánlja Vári Attilát a Fidesz országos testületei felé.

Vári Attila a jelölést megtiszteltetésnek vette, azt elfogadta.

A Fidesz polgármester jelölési eljárásának megfelelően a Pécsi Csoport ajánlása akkor emelkedik jogerőre, amennyiben azt a párt országos testülete, a Választási Előkészítő Bizottság is jóváhagyja; a jóváhagyó döntést június végéig hozza meg a testület.”


 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter