Páva Zsolt nekikezdett a jövőnek!

A jövő elkezdődött – jelentette be ma sajtótájékoztatón Páva Zsolt.

A napokban megállapodást kötött Páva Zsolt Orbán Viktor miniszterelnökkel, amelyben a Kormány vállalja, hogy a legfontosabb pécsi fejlesztési terveket támogatja. Ez a megegyezés azt jelenti, hogy a kormány garantálja és Csizi Péter országgyűlési képviselőnek köszönhetően kormányhatározatban is rögzítette Pécs fejlesztési programját – emelte ki Pécs polgármestere.

hirdetés

Emlékezetes, ennek a megállapodásnak a bejelentésén beszélt először a halálbüntetésről először Orbán Viktor.

– Magyarország miniszterelnöke megerősítette, hogy a kormány támogatni fogja Pécsett ipari csarnokok építését annak érdekében, hogy a betelepülő nagy foglalkoztatóknak legyen hol berendezkedniük, emellett minimum 90 hektárral megnöveljük az Ipari Parkunkat is. A pécsiek kérésének megfelelően Orbán Viktor támogatta, hogy egy olyan szabadidő és sport központot építhessünk, amelyben helyet kap egy élményfürdő is. Megállapodtunk arról is, hogy az M6-os autópályát megépítjük a határig, így Pécs közvetlen összeköttetésben lehet Eszékkel. Ezzel erősíteni tudjuk a város régió vezetői pozícióját. Szintén fontos vállalás az is, hogy a Pécsett tanuló külföldi diákok számát megduplázzuk, így 10 milliárd forintot fognak városunkban elkölteni, ami jelentős bevételt jelent majd a pécsieknek – hangsúlyozta Páva Zsolt.

A polgármester közölte, nincs vesztegetnivaló idő, ezért a város már meg is kezdte a projektek megvalósítását, a részletekről szóló aktív tárgyalást a kormánnyal.

– A jövő elkezdődött. Hamarosan a pécsi Közgyűlés elé is bevisszük a megállapodás pontjait, hogy a testület is szentesítse ezeket, illetve felállítottuk azokat a munkacsoportokat is, amelyek a kormány hivatalos képviselőivel, szerveivel tartják a kapcsolatot – közölte Páva.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter