Páva Zsolt segít a martonfaiaknak

Személyesen egyeztetett egymással  Pécs és Martonfa polgármestere – tudtuk meg a pécsi városházától. Páva Zsolt azt mondta, nem tud haragudni Bosnyák Attilára, amiért az gyakorlatilag üvöltözve, lesből rohanta le pár napja. 

Mint arról az OK!PÉCS beszámolt, a menekülttábor ellen tiltakozó Martonfa polgármestere gyakorlatilag lerohanta a mit sem sejtő Páva Zsoltot kedden, a Város Napján tartott ünnepség szünetében. A kamerával megtámogatott Bosnyák Attila szinte üvöltve indult Páva felé, aki először azt sem tudta, mi történik. Némi szóváltás után végül Páva lenyugtatta kollégáját, majd arra kérte, PR-kodás helyett inkább személyesen találkozzanak és beszéljenek. Ez meg is volt szerdán.

A városházától azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Páva Zsoltot meglepte a martonfai polgármester “erőszakos és az alapvető udvariassági normákat is mellőző viselkedése”, de nem haragszik rá, “hiszen városvezetőként ő is komoly felelősséget érez a pécsiek iránt”. Nyilván így van ezzel Martonfa első embere is.

Mint megtudtuk, Páva Pécs segítségét is felajánlotta Martonfának.

– Ezzel együtt higgadságra kértem őt, hiszen egy olyan problémával áll szemben Európa, Magyarország és Martonfa is, amely példnélküli az újkori történelemben. Ezt a problémát mind európai, mind hazai szinten kezelni kell, a magyar kormány is ezen dolgozik. Polgármester úrnak felajánlottam a segítségemet, mivel úgy gondolom, együtt kell működnünk, együtt kell dolgoznunk a megoldáson – mondta Páva Zsolt.

A pécsi polgármester hozzátette, amenyiben a tervezett befogadóállomás valóban megépül, Pécs felkészült lesz a helyzetre – ebben az ügyben már folyamatos egyeztetésben vannak a rendőrséggel és a különféle hatóságokkal.

Bosnyák Andrást egyelőre nem sikerült elérnünk, amint tudunk vele beszélni, frissítjük a cikket. Rákérdezünk arra az infóra, amely szerint valóban sajátos marketing akció volt a keddi kamerás lerohanás. A martonfai polgármestert ugyanis egy pécsi Jobbikos képviselő vitte be és kalauzolta a színházban Páva Zsoltig.

UPDATE

Bosnyák András megerősítette, hogy korrekt és nyugodt megbeszélést tartottak Páva Zsolttal, aki valóban felajánlotta Pécs segítségét. Így a két település együttműködik majd a jövőben.

Martonfa polgármestere arra a kérdésre, hogy ezek után is meglátogatják-e a pécsi polgármestert vasárnap este az otthonában, hogy átadják kérdéseiket (számos szórólapot dobtak be Pécsen ezzel a szöveggel) – nem tudott válaszolni, azt mondta, hogy ebben nem egyedül dönt.

Végezetül elmondta, nem igaz a Jobbikos képviselő segítségéről szóló infó, ő maga várakozott a Nemzeti Színház előtt egy operatőrrel, mert tudta, hogy ott lesz a pécsi polgármester. Aztán, amikor lehetett, akkor megszólította.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter