Páva Zsolt szerint csak álhíreket és balhékat generálnak Pécs ellen “bukott baloldali politikusok”

Reagált Pécs polgármestere arra a hírre, miszerint “nyomozás indult Pécs gazdálkoda miatt”. Páva Zsolt szerint ez csak egy álhír, a rendőrségtől semmiféle értesítést nem kaptak ilyen ügyben. És egyébként is jogi nonszensz szerinte az egész.

Mint arról az OK!PÉCS beszámolt, az Együtt volt képviselője, a választások után a politikától visszavonult Berkecz Balázs szerint a Somogy Megyei Rendőr-kapitányság nyomoz Pécs gazdálkodása miatt, mert “hűtlen kezelés” történhetett. A hír nagyot ment a helyi és az országos médiában. Most Páva Zsolt, Pécs polgármestere reagált, szerinte arról van szó, hogy

hirdetés

“egy kicsinyes, politikai bosszúhadjáratot indított Pécs ellen egy már megbukott baloldali politikus”.

A polgármester ezt írta:

„A pécsi önkormányzatot mindeddig egyetlen nyomozóhatóság sem értesítette arról, hogy bármilyen eljárás, vagy nyomozás folyamatban lenne az önkormányzat gazdálkodását érintően, egyúttal jogi nonszensz, hogy egy önkormányzat esetleges pénzügyi nehézségei büntetőjogi kategória alá esnének.

Az álláspontunk az, hogy egy kicsinyes, politikai bosszúhadjáratot indított Pécs ellen egy már megbukott baloldali politikus, aki a városért eddigi „munkássága” során mind a mai napig semmit nem tett, ugyanakkor folyamatosan harsány és a pécsiekhez méltatlan balhékat generált saját politikai tőkéjét kovácsolgatva.

Eddigi „tevékenységének” egyik „legnagyobb” és szemmel látható eredménye, hogy az áprilisi országgyűlési választásokon a résztvevők mindössze alig több mint 0,5 százaléka szavazott az általa képviselt politikai formációra.

Tény, hogy a pécsi önkormányzat a törvényeket betartva, átláthatóan működik, ez pedig a gazdálkodására is igaz.

Tény, hogy a személyes meghívásomra és megkeresésemre vállalták el a szakmai segítségnyújtást a Magyar Államkincstár szakemberei, akikkel közösen a tervek szerint halad Pécs pénzügyi helyzetének rendezése és a jövő biztosítása.

Tény, hogy az önkormányzat 2010 óta folyamatosan dolgozik azon, hogy Pécs gazdaságát megerősítse, és lehetővé tegyük azt, hogy a várost hosszútávú fejlődési pályára állítsuk.

Tény, hogy a szakmai munka rendkívül nehéz és lassú folyamat, hiszen 20 év „örökségét”, máig érő hatásait és hibás döntéseit kell megváltoztatni úgy, hogy eközben egyensúlyba hozzuk a bevételi és a kiadási oldalt is.

Szeretném emlékeztetni politikai ellenfeleinket, hogy a vég nélküli sárdobálás, a csípőből előadott hazugságok és az álhírek folyamatos generálása ellenére Pécs az elmúlt években közel 130 milliárd forint értékben hajtott végre fejlesztéseket a városban! A jövőben is ezt tervezzük: Pécs fejlesztése, a pénzügyi stabilitás megteremtése a tervek szerint halad.”

Nyomoznak vagy nem nyomoznak?

A ZOOM-nak megmutatta Berkecz Balázs azt a levelet, amit az ORFK-tól kapott, és amely szerinte “bizonyítja” a nyomozást.

level1-752x1024 level2-755x1024

Jogi szakértőnk véleménye szerint ugyanakkor ez a határozat nem jelenti azt, hogy bármi miatt is nyomoznának.

“A törvény szerint a feljelentés alapján a nyomozó hatoság dönt (határozatban) a nyomozás elrendeléséről. Jogilag onnantól folyik tehát az eljárás. Ez ebből a levélből nem derül ki.

Véleményem szerint az történhetett, hogy a pécsi rendőrség érdemben meg sem vizsgálta a feljelentés tartalmát, inkább azonnal kizárást jelentettek be elfogultság okán.

Ez a levél pusztán arról szól, hogy az ORFK értesíti a feljelentőt, hogy kijelölte a rendőri szervet (azaz a somogyi rendőröket).

A törvény szerint még csak most fogják érdemben megvizsgálni a rendőrségnél, hogy elrendelik-e a nyomozást, vagy feljelentés kiegészítést tartanak-e szükségesnek, netán elutasítják a feljelentést”

– magyarázza az ügyvéd.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter