Páva Zsolt szerint nincs csődhelyzet Pécsen!

Szerinte az “ellenzéki médiumok” találták ki az egészet. És lapunkat is megemlítette, ha jól értettük.

“Ötperces” interjút adott a pécsi polgármester az önkormányzati lapnak, amelyben a hetek óta keringő pletykákról beszélt, vagyis arról, hogy van-e, avagy nincs csődhelyzet Pécsen. Páva szerint az ellenzéki sajtóban

hirdetés

“egészen elképesztő fantazmagóriák”

valamint

“csúsztatások és találgatások jelennek meg a város hiányáról”,

de a valóság szerinte az, hogy nőttek Pécs bevételei.

– Ahogy a hírvilág uborkaszezonjában visszatérő jelleggel írnak parlagfűről, hőségről, viharokról és

“szökőkutakban fürdőző emberekről a lapok”,

úgy városi cégek vagy a város anyagi helyzete is jó muníciót ad egyeseknek a csámcsogásra. Ezzel együtt a tény, hogy Pécs – igaz komoly odafigyelést igénylő, feszes költségvetéssel működik – a nehéz nyári időszakban is pontosan fizeti a béreket. Ráadásul 2016-hoz képes jelentősen emelkedett a bevételünk is – magyarázta a városvezető.

Ha jól értettük, akkor a “szökőkutakban fürdőző emberekről” író lapok mi vagyunk egyébként, ezzel a kedves kis cikkünkkel:

Csudálatos a hangulat Pécs legmenőbb közfürdőjében! – OK!PÉCS

Szinte már-már a legTÜKÉletesebb turistamágnes lehetne Pécs közfürdője, amit érdemes lenne rátenni a képeslapokra is – de nem akarunk tippeket adni senkinek. Nincs csodálatosabb látvány ugyanis, mint a szökőkútban fürdőző pécsiek.


Páva Zsolt a továbbiakban elmeséli, hogy részletes kimutatást kért az adóügyi osztálytól és eszerint

“2017 január és július között csak az iparűzési adóbevételünk több mint 200 millióval meghaladja azt, amely 2016 januárja és júliusa között folyt be. Az összes adóbevételünk pedig több mint 350 millióval magasabb volt, mint 2016 hasonló időszakában”

– mondta.

A számok emelkedésének egyik alapja – véli a polgármester, hogy a közelmúltban betelepülő cégek, mint a Harman hangtechnikai gyártó cég és az IT Services Hungary is beléptek adózóként a rendszerbe, de ma olyanok is fizetnek adót, akik eddig eltitkolták a vagyonukat és a bevételeiket.

A rövid interjú optimista hangulatban ér véget, mert Páva Zsolt szerint

“még több pénz folyhat be a város kasszájába idén és jövőre”,

ha és amennyiben új cégek jönnek, illetve a mostaniak eredményesebben működnek. Mindezek mellett az ingatlanpiac is felpörgött Pécsett Páva Zsolt szerint, ezért az “ingatlanértékesítések területén is komoly eredményekre számítanak”.

Az OK!PÉCS ebben a cikkében foglalkozott részletesen a témával.

Egy emberként ugrottak rá az ellenzéki pártok Pécs polgármesterére – OK!PÉCS

Lényegében egy sajtóhír miatt, amiben sok újat nem mondott Páva Zsolt, mégis “beismerésként” értékelték a politikai ellenfelek. Na de mi is a helyzet valójában?

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter