Páva Zsolt szerint Pécsre is telepítenének migránsokat, amennyiben nem győznek a NEM-ek vasárnap

Erről sajtótájékoztatót is tartott Pécs polgármestere. Sőt, szerinte “Pécs jövője és fennmaradása a tét”.

Úgy látszik, ma a vasárnapi népszavazás a legfontosabb téma Pécsen. Legalábbi erre következtetünk, mivel Páva Zsolt nem csak a Facebookján feküdt ré a témára, hanem sajtótájékoztatót is tartott.

hirdetés

A közösségi oldalán a polgármester azt írta, hogy

“A népszavazás nem pártpolitika! Arról szól, hogy mi, magyarok szeretnénk eldönteni, hogy kivel akarunk együtt élni. Nem a migránsokkal van a baj, hanem azzal, hogy mások akarnak dönteni helyettünk! A népszavazás tétje az, hogy képesek vagyunk-e megmutatni, nem engedjük meg, hogy mások (sok száz és ezer kilométerre innen) döntsék el, kivel éljünk együtt, kivel éljenek együtt gyermekeink és unokáink. Ezért kell NEM-mel szavazni vasárnap. Hajrá, Pécs!”

A sajtótájékoztatón némileg részketesebben indokolta, hogy szerinte miért kell NEM-el szavazni vasárnap.

– Pécs fennmaradása és jövője a tét a vasárnapi népszavazáson, hiszen üres ingatlanjaival városunk is potenciális helyszíne a migránsok kényszerbetelepítésének – jelentette ki Páva Zsolt.

A pécsi városvezető arról beszélt, hogy milyen hatásai lehetnek a jövőre nézve az Európai Unió bürokratái által tervezett kényszerbetelepítéseknek hazánkra, szűkebben Pécsre vonatkozóan. Szerinte ha nem utasítják el az emberek kellő számban a terveket, függetlenül attól, hogy ma hány migráns kényszerbetelepítéséről van szó, a későbbiek során felbecsülhetetlen számban utalhatnak Magyarországra és Pécsre bevándorlókat újabb és újabb döntésekkel. Ezért már most fel kell lépnünk a betelepítések ellen.

– A másik fontos dolog, hogy a kvóta ugyan országokra vonatkozik a tervek szerint, de nyilvánvaló, hogy ezeket a migránsokat jó infrastruktúrával rendelkező, akár a déli határvidékhez közel lévő településeken kellene elszállásolni. Így pedig Pécs is a potenciális helyszínek között van üres ingatlanjaival, ez pedig beláthatatlan következményekkel járna – jelentette ki a polgármester.

Hangsúlyozta, amennyiben nem döntünk megfelelően, olyan veszélyhelyzetek sora – utalt a terrorizmusra – tárulhat fel, amelyre sem Pécs, sem Magyarország, sem Európa nincs felkészülve.s

(Forrás: a pécsi önkormányzat sajtóanyaga.) 

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter