Páva Zsolt szerint a repülőgépgyártó a pécsi repteret is beindítja

Bemutatták a Magnus gépeit, repültek is vele a politikusok és kiderült néhány részlet a repülőgépgyártó pécsi terveiről.

IMG_5472

hirdetés

Heteken belül elindul a magyar repülőgépgyártó cég, a Magnus Aircraft pécsi üzemeinek építése, illetve a cég teljes átköltözése Pécsre. Ma mutatták be a sajtónak a társaság két, különleges gépét, a benzimotoros és az elektromos meghajtású, kétüléses repülőket.

IMG_5467 IMG_5465

Tarányi Gábor, a cég elnöke szerint azért döntöttek Pécs mellett, mert itt mindent megtaláltak, ami számukra fontos a terjeszkedéshez, hiszen immár Kínában és az USA-ban is vannak érdekeltségeik.

Páva Zsolt, Pécs polgármestere azt hangsúlyozta, hogy abban bízik, ez a cég beindítja a pécsi repülőteret is, ami eddig nem tudott kitörni az elszigeteltségből.

A Magnus Aircraft két üzemet fog felépíteni közvetlenül a Pécs-Pogányi Repülőtér szomszédságában: egy 2000 négyzetméteres összeszerelő üzemet és irodaházat, illetve egy 6000 négyzetméteres kompozit üzemet, ebből az anyagból készülnek ugyanis a repülőik.

IMG_5460 IMG_5478

Páva Zsoltot és Csizi Péter országgyűlési képviselőt el is vitték egy körre a sajtótájékoztató után. Mindketten szerencsésen földet értek!

IMG_5486

IMG_5489

A cég évente kétszáz repülőt szeretne majd gyártani Pécsen – többségében pécsi munkaerővel, de Kecskemétről is hoznak át majd embereket. A beruházáshoz a kormány 2 milliárd forint támogatást adott, az egész pedig  valamivel több, mint 5 milliárdba kerül.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter