Páva Zsolt védette le a Zsolnayt!

Ezt nem az önkormányzat, hanem a Miniszterelnökség árulta el, amely végül stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetté nyilvánította a Zsolnay Porcelánmanufaktúrát.

A hivatalos tájékoztatás szerint Pécs polgármestere azzal indokolta a “védelmet”, hogy több milliós tartozást halmozott fel a Zsolnay az elmúlt években mind a pénzügyi szervezetekkel, mind a pécsi közszolgáltatókkal szemben, és erősen kétséges a város számára, hogy képesek-e, netán akarják-e rendezni a tartozásokat.

hirdetés

Korábban egyébként már összerúgta a port a város Bachar Najarival, amikor kiderült, hogy a tulajdonos feleségének egyik cége európai névhasználatot szerzett a Zsolnay-ra, amiről viszont előzetesen nem tájékoztatta az önkormányzatot. Akkor végül visszalépett a nő és “visszaadta” a jogokat a városnak.

Mint arról tegnap az OK!PÉCS beszámolt, megdöbbent a Zsolnay Gyár tulajdonosa a kormány lépésén és erőszakos kivásárlási szándékról, “egyes önkormányzati képviselők” asszisztálásáról és pártállami módszerekről adott ki közleményt.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter