Pécs határában kapták el az embercsempészeket

DSCN9922-1

18 embert (15 pakisztáni és 3 bangladesi) taxiztattak már magyar területen, amikor a rendőrök kiszúrták őket.

Sűrű éjszakájuk lehetett a baranyai zsaruknak, ugyanis két embercsempész bandát is elfogtak.

hirdetés

Az egyik csapat szombat késő este próbálkozott, ők két autóval, összesen 11 pakisztáni menekültet próbáltak meg külföldre szállítani.

– Az egyik járművet vezető Cs. Attila 48 éves salgótarjáni, és a másik gépkocsiban utazó két társa, L. István 46 éves és H. László 53 éves budapesti lakosok összesen 11, magukat pakisztáni állampolgárnak valló személyt akartak jogellenesen külföldre juttatni. A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni – közölte a rendőrség.

hirdetés

DSCN9933-1

A rendőrök az autókat lefoglalták, a három magyar férfit elfogták, majd előállították őket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. A három férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

Vasárnap hajnalban két szerb férfit is elfogtak a baranyai zsaruk Majs és Sátorhely között, akik szintén embereket taxiztattak Magyarországon.

DSCN9962-1

– Az egyik járművet vezető 44 éves szerb férfi, és a másik gépkocsiban utazó 37 éves szintén szerb társa összesen 7 illegális migránst akartak jogellenesen külföldre juttatni. A férfiakból álló csoport tagjai közül 3 személy bangladesi, 4 pedig pakisztáni állampolgárnak vallotta magát. A migránsok nem rendelkeztek a schengeni tagállamokba történő beutazáshoz és tartózkodáshoz szükséges okmányokkal, továbbá sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni – közölte a rendőrség.

DSCN9988-1

A rendőrök a két gépjárművet lefoglalták, a két szerb férfit elfogták, majd előállították őket a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságra. A két férfit embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A 18 illegális bevándorlót a rendőrök – a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően – visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

DSCN9936

(via Police.hu)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter