Pécs gazdálkodását vizsgálja a rendőrség egy ex-ellenzéki politikus szerint

Az Együtt volt képviselője, a választások után a politikától visszavonult Berkecz Balázs szerint a Somogy Megyei Rendőr-kapitányság nyomoz Pécs gazdálkodása miatt, mert “hűtlen kezelés” történhetett. Az információt egyelőre nem erősítette meg a rendőrség.

Az ex-politikus végig turnézta a médiát azzal a hírrel, hogy tavaszi feljelentése nyomán most nyomozást indított a Somogy Megyei Rendőr-kapitányság Pécs ellen, Berkecz szerint ugyanis “hűtlen kezelés történhetett”, a város ezért jutott olyan nehéz anyagi helyzetbe, hogy azonnali kormányzati segélyre szorult tavaly év végén.

hirdetés

“A gyanús ügyek okán a Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 342. §. szerinti közokirat hamisítás, a Btk. 396. §. szerinti költségvetési csalás, illetve a Btk. 376. §-ába ütköző hűtlen kezelés, valamint a Btk. 377. §. szerinti hanyag kezelés bűncselekménye megvalósulása gyanúja miatt tettem feljelentést ismeretlen tettes, illetve tettesek ellen. Ez volt az utolsó lépésem politikusként, és érdekes, hogy egy, egyértelműen ismeretlen tettesek ellen irányuló feljelentést hónapokig parkoltattak különböző, egyértelműen téves hatásköri kérdések miatt, érdemi vizsgálat nélkül, de most végre elindult a nyomozás”

számolt be büszkén a politikus az akcióról.

A hírt egyelőre nem erősítette meg hivatalosan a Somogy Megyei Rendőr-kapitányság.

UPDATE: Megerősítették a nyomozást

A rendőrség megerősítette a nyomozás tényét, illetve azt, hogy büntetőeljárás van folyamatban, de a nyomozás érdekeire hivatkozva további részleteket nem árultak el.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter