Pécs a Hippi Főváros: lengyelek csinálták az év legjobb imázsfilmjét a városról

Nem is olyan rég láttunk olyat, hogy egy reklámfilm is lehet izgalmas városimázs film, de amit most a lengyelek csináltak Pécsről, az egy szinttel feljebb van. 

A Visegrádi Négyektől jutunk el Pécsre, de nem is akárhogy.

hirdetés

Érdekes, bár a várost jól ismerők számára nem annyira meglepő, hogy miket tartanak Pécs legvonzóbb, legérdekesebb értékeinek azok, akik kívülről látják a várost.

Trabant, városi vadromantika, István pince, romkocsma fíling, építészet, zene és töménytelen mennyiségű buli és alkohol – a végtelenül kedves ismeretlenekkel. Na meg nők és jókedv! És mindezt egy hostel reklámjába pakolták bele.

A film legnagyobb értéke szerintünk az, hogy a városnak valóban azt az arcát mutatja meg sallangmentesen, amitől Pécs az, ami. Még akkor is, ha ennek a filmnek a célközönsége az a típusú utazó, aki az olcsóbb szállásokat kedveli és inkább többet tölt a “való világban”, mint a drága hotelek falai mögött.

A narrátor ajánlása a film végén pedig kifejezetten sokatmondó: a vonatos utazást javasolja a környék bebarangolására, ugyanis – mint mondja, az gyors, kényelmes, és még WC is VAN, ami nagyon hasznos.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter