Pécs: hol szamurájkarddal, hol teleszart vécével, időnként rózsával várják a vízóra leolvasókat

Áramütés ért egy leolvasót a vízmérő ellenőrzése közben egy udvari vízóraaknában. A TETTYE FORRÁSHÁZ Zrt. munkatársa szerencsére kórházi megfigyeléssel megúszta az esetet, a leolvasás azonban nem egyszer bizonyul kalandos, olykor egyenesen veszélyes feladatnak – közölte a cég.

hirdetés

A vízdíj alapja a működő mérőóra. Nem bonyolult ez, de úgy tűnik, sok pécsi számára mégsem igazán egyértelmű ez a tény! A Tettye Forrásház most bepillantást engedett az igazán nem hétköznapi esetekbe.

Krumpliverem vagy vízakna?

Nem idézzük szószerint a cég beszámolóját, mert nagyon hosszú, csak a legfontosabb megállapításokat emeljük ki. Eszerint sokszor nem egyértelmű, hogy első ránézésre mi is van a vízaknában, ahol a vízóra van.

– Több méter mély aknába

“beszakadó létrával, krumpliveremként hasznosított, vagy éppen vízzel elárasztott mérőhellyel (és ott felriasztott kígyóval), bebetonozott vízórával”

– is találkoznak a kollégák. – Legutóbb az egyik leolvasó áramütést szenvedett egy pécsi családi háznál, feltehetően az épület elektromos hálózatának nem megfelelő földelése miatt. A vízvezetéken terjedő kóboráram ezúttal nem okozott tragédiát, de nemcsak a szakember, a tulajdonos számára is életveszélyes helyzetet idézett elő – közölte a cég.

Kígyó gyakran előfodul a veremben.

Kígyó gyakran előfodul a veremben.

A szabályok egyértelműek: a vízmérő helyének (legyen az akna, vagy fal) megfelelő kialakítása és rendben tartása az ingatlan tulajdonosának felelőssége. A szolgáltató munkatársai rögzítik a tapasztalt hiányosságokat – az elmúlt 4 hónapban 45 ilyen értesítőt küldtek ki Pécsen –, majd helyszíni szemlén javaslatot tesznek a helyzet megoldására. 
Szakavatatott szakik befalazták a vízórát. Biztos, ami biztos alapon!

A profi szakik befalazták a vízórát. Biztos, ami biztos alapon!

Bezárt leolvasó, pitbull támadás, pécsi szamurájok

Igazi kalandos munka lehet vízóra leolvasónak lenni Pécsett, erre enged következtetni a cég beszámolója a dolgozóikat ért sztorikról.

– Előfordult, hogy

“a fogyasztó bezárta a leolvasót a lakásba, volt, hogy láncát elszakító pitbull támadt a mérőt ellenőrizni érkező munkatársra. Máshol maga a tulajdonos harcias, mint például az a lakó, aki egy karddal próbálta távol tartani a vízórától a kollégákat. Akik időnként elképesztő állapotokkal szembesülnek a fürdőbe lépve…”

tudtuk meg.

Ez nem illusztráció! Ez a pécsi valóság.

Ez nem illusztráció! Ez a pécsi valóság.

Vannak, akik virágot adnak viszont

Persze azért nem mindennaposak a fenti esetek, akad ugyanis számos barátságos történet is.

– A lakók többsége persze segítőkész, olykor átlagon felüli a hozzáállásuk. Kaptunk már virágot ellenőrzéskor, van, ahol rendszeresen süteménnyel várják a kollégákat – sorolja Domonkos Vajk Máté, a Tettye szakembere. – Egyszer este az utolsó lépcsőházban lemerült az adatokat rögzítő készülékem. Egy lakó felajánlotta a töltőjét, és amíg körbejártam, hogy szóljak a szomszédoknak, késni fogok, szendvicset is készített.

Na, hol az óra?

Na, hol az óra?

Sportos meló: 140 kilométer gyaloglás havonta

Nem csak kalandos, hanem sportos munka is vízóra leolvasónak lenni. Igazán edzésben kell lennie annak ugyanis, aki erre adja a fejét.

Havonta átlagosan 140 kilométert gyalogolnak és 1200-1300 fogyasztási helyet keresnek fel fejenként ezek az emberek.

Készülékük műholdas helymeghatározással rögzíti az útvonalat, nem lehet trükközni. Ezzel egyértelmű és ellenőrizhető az is, hogy a leolvasó a helyszínen járt, és az is, ha csak a fogyasztó távolléte miatt nem sikerült a vízmérőig eljutnia.

Tettye - az_aknakra_szigoru_szabalyok_vonatkoznak

 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter