Pécs legmenőbb kiállítását találtuk meg a Nádorban

nador3

Végre nem egy dögunalmas kiállításba botlottunk bele, a Nádorban láthatjuk a hangot és több részletben magunkat. Ráadásul ehhez még LSD sem kell. 

A két újvidéki szerb képzőművész direkt a Nádor Galéria hatalmas tereihez igazodva készített kiállításán nagyméretű digitális nyomatok, videó installációk és egyéb térinstallációk láthatóak.

hirdetés

Ljubomir Vucinic műveiben láthatjuk a hangot. Semmi LSD vagy bármilyen tudatmódosító szer nem kell hozzá, a plakátok közepére írt szavak hanghullámokban jelennek meg fekete-fehér kontrasztban az egyik térben, valamint Pécs és Újvidék térköveiből készített szinte egybefüggő fotomontázs a másikban.

a hang

A kettő között egy tükrökből készült térinstalláció játszik az érzékeinkkel, illetve található még két videó installáció, mely a két művész egy-egy korábbi munkája.

A tükröket látva könnyen elszabadul a szelfibajnok belőlünk, fényképezőgéppel vagy akár egy telefonnal súlyosan megtöbbszöröződve láthatjuk viszont magunkat. Május 6-ig nézhető meg a kiállítás, ami ráadásul ingyenes. Nyomás!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter