Pécs sem úszná meg a menekültválságot – mondta Kovács Zoltán

Exkluzív interjút adott lapunknak a kormányszóvivő, aki szerda este fórumozott egyet Pécsen.

A Soros-tervről szóló nemzeti konzultáció miatt jött Pécsre, és tartott fórumot Kovács Zoltán szerda este. Sok újdonságot nem mondott el, gyakorlatilag a már jól ismert kormányzati érveket magyarázta és fejtette ki a hallgatóság előtt, vagyis azt, hogy Magyarország miért utasítja el, hogy befogadó ország legyen. (Ez, illetve egy esetleges brüsszeli kényszerdöntés sérti a nemzeti szuverenitást – mondta.)

hirdetés

Mi arra próbáltunk rákérdezni, hogy Pécs esetében mit jelente egy ilyen menekültválság. Pécsett ugyanis minden jel szerint nem igazán hatja meg az embereket a Soros-terv, és a migráció egyébként Európa szintű problémája. Kovács Zoltán szerint azért érdemes Pécsen is foglalkozni ezzel a témával, mert abban az esetben, ha megvalósul a kötelező betelpítés, akkor a város is előbb-utóbb kénytelen lenne a menekültek elhelyezéséről, és egyéb velük kapcsolatos feladatokról gondoskodni.

A kormányszóvivő szerint, az Orbán-kormány minden lehetséges törvényes eszközzel harcol a “brüsszeli akarat” és a “Soros-terv” ellen, és nem akarnak mást, mint önmaguk dönteni arról, kit fogadjon be az ország.

A rövid, mindössze valamivel több mint egyperces villáminterjút itt is meghallgathatja.

 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter