Pécsen is érezni lehetett a horvát földrengést

Földrengés rázta meg csütörtök reggel a horvátországi Slavonski Brod térségét, személyi sérülésről és anyagi károkról nem érkezett jelentés, de a földmozgást érezni lehetett Magyarország és Bosznia területén is.

A horvát szeizmológiai intézet a Richter-skála szerinti 3,8-as fokozatúra becsülte a földrengés erejét. A földmozgás központja a boszniai határnál fekvő várostól 15 kilométerre délnyugatra volt, és egy jóval kisebb utórengés követte.

hirdetés

A Jutarnji List című horvát lap szerint a földrengés riadalmat keltett, de károkról és sérültekről nem érkeztek hírek. Szemtanúk szerint megremegtek az épületek és a bútorok. Egyes iskolákból kimenekítették a tanulókat, elővigyázatosságból távol kellett maradniuk az iskolaépületektől.

A földrengést magyar területen is érezni lehetett a Magyar Tudományos Akadémia Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont Geodéziai és Geofizikai Intézete szerint. Tájékoztatásuk szerint a földrengés ereje a Richter-skála szerint 4,1-es erősségű volt, és a bejelentések többen érezték Pécs környékén is. (MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter