Pécsen is lehet melegfelvonulás jövőre: jön a Pécs Pride!

A Budapest Pride szervezésében is segédkező Diverz Ifjúsági Hálózat örömmel jelentette be a közösségi oldalán, hogy jövőre érkezhet a Pécs Pride is, azaz a Meleg Büszkeség Napi felvonulás városszerte.

Nagyszerűen sikerült az idei Budapest Pride, most először ugyanis nem a felvonulók, hanem a tüntetők kerültek kordonok mögé. Úgy tűnik, a sikeren felbuzdulva

hirdetés

vidéki városokban is, elsőként Pécsen jöhet majd a felvonulás jövőre,

ezt az egyik támogató szervezet jelentette be.

Pride Bp

“A pécsi LMBTQ+Napok és a 2019 – es Budapest Pride is arra ösztönöztek minket, hogy alig egy év múlva megszervezzük az első vidéki LMBTQ+ felvonulást, a Pécs Pride 2020 Fesztivált! Rendkívül sok inspirációt kaptunk a budapesti Pride – on, így szeretnénk egy élményekben gazdag, programokban dús, és emberekből sokféle eseménysorozatot létrehozni. Gyertek, és gondolkodjunk, tervezzünk együtt: legyél részese Te is Magyarország első vidéki Pride fesztiváljának!” – írták ki a közösségi oldalukra.

A Diverz Ifjúsági Hálózatról azt érdemes tudni, hogy “emberek és közösségek között épít kapcsolatot, hogy hangot adjon a sokszínűségnek és összefogáson alapuló együttműködéseket ösztönözzön. A különböző társadalmi csoportok az alábbi értékeket vallva generálnak erőforrásbővülést, kapacitást és szinergiát:

  • szembeszállnak az egyenőtlenséggel, megbélyegzéssel és mindenfajta diszkriminációval
  • a helyzetbe hozáson dolgoznak az aktív közösségi, és tudatos állampolgári részvétel erősítésével
  • nyitottak és eltökéltek az általános vélekedés és közvélemény formálásában
  • prioritásuk része az értékteremtő közösség kultúrája és hagyományai
  • elkötelezettek az egyéni és közösségi identitás táplálásában és erősítésében

A szervezet víziója az, hogy szerintük “attól tud támogató és befogadó lenni egy társadalom, amikor tagjai és csoportjai önkéntesen és hatékonyan müködnek együtt egymással. Egy sokszínű társadalomban a nemzetiségek és szubkultúrák, az LMBT közosségek és más kisebbségi, kirekeszett csoportok hatékony párbeszédet folytatnak egymással és a többségi társadalommal, s egymást támogató, szolidáris együttmöködéseket visznek véghez”.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter