Pécsett akarja tartani a fiatalokat az új rektor

Miseta Attila 25 ezer diákot szeretne látni a Pécsi Tudományegyetemen, eközben pedig jelentősen javítaná a diákok elégedettségét is. További fejlesztés is jöhet, köztük az, hogy nem akarnak diplomás munkanélkülieket “termelni”.

Bemutatkozó sajtótájékoztatót tartott a PTE új rektora. Miseta Attila július 1-től tölti be a pozíciót. A beiktatásáról EBBEN a cikkünkben írtunk korábban.

hirdetés

Ezért nagy lehetőség Pécsnek az új rektor: Miseta Attila – OK!PÉCS

Rég várt, valódi együttműködést hozhat Pécs és a PTE között, ami az egész városnak jót tenne. Mutatjuk, hogy miért.

A rektor most azt mondta, legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy

jelentősen növelni tudja a hallgatók elégedettségét.

Ezt a szolgáltatások fejlesztésével, a közösségi terek felszereltségének javításával, minőségi kollégiumokkal és sportolási lehetőségek tágításával képzeli el.

Miseta1

– Nem csak a külföldi hallgatók létszámát szeretnénk 5000-re növelni, hanem a magyar diákokét is. Az a célom, hogy a ciklus végére 25 ezer fős hallgatói létszáma legyen a Pécsi Tudományegyetemnek – mondta Miseta.

Elhangzott az is, hogy 10%-al növelnék az oktatói létszámot is, köztük sok, fiatal tanárral.

Megállítanák az elvándorlást Pécsről

Az új rektor hangsúlyozta, hogy tartalmilag is megújítaná az egyes képzéseket, gyakorlatorientált, piacképes tudást nyújtva, hogy azok sokkal inkább támogassák a munkaerő piaci igényeket –

vagyis, hogy ne diplomás munkanélkülieket képezzenek Pécsett, hanem olyan fiatalokat, akik egyből el tudnak helyezkedni.

Erősíteni fogja a PTE a kutatásokat is, illetve a különféle kutatásfejlesztési együttműködéseket is – hangzott el, és piacosítanák mindezeket.

Fontos cél még, hogy megállítsák a Pécsről való elvándorlást, a fiatalok maradjanak a városban.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter