Pécsett még fordított kátyú is van!

inverz kátyú2

A Szent Mór utca tetején egy igazi kuriózum fészkelte be magát az úttestre, ami annyira ritka, hogy el kellene gondolkodni az Értéktárba való felvételén: egy inverz kátyú.

Sokat anyázunk a kátyúk miatt, különösen a tavasz elején, amikor még éppen hogy csak megindulnak a tömési munkálatok. A pécsi belvárosban viszont találunk egy olyan egyedi jelenséget, amit szintén csak gyökkettővel érdemes megközelíteni, mert szétcsapja az alvázat: egy inverz kátyú.

hirdetés

A gyanútlan szemlélő azt hihetné, hogy egy olyan lyuk lehet alatta, amit túlzottan betömtek, és így az ég felé terjeszkedett, de az ok sokkal abszurdabb. Minimum három évvel ezelőtt egy jómunkásember teherautójáról egész egyszerűen lecsúszott a híg beton, amit aztán csesztek visszalapátolni. Átmentek rajta, a beton megkötött és úgy maradt. Jóvanazúgy.

inverz kátyú1

Illetve mégsem. Egy bokaficam után megkerestük a BIOKOM-ot, hogy tervezik-e az útról eltüntetni a betonfolyást. A válaszban leírták, hogy „a jelzett területen lévő betonanyagot a BIOKOM munkatársai rövidesen eltávolítják, az út felületét szintbe hozzák: felmarják azon útjavítási program keretében, amely hamarosan kezdetét veszi a pécsi belvárosban.”

Abban az esetben egyébként, ha valaki hasonlóra vetemedne, hogy dombokat épít az útra, akkor számolnia kell azzal, hogy „a BIOKOM felszólítja azt a személyt, aki az anyagot a helyszínen szabálytalanul elhelyezte annak azonnali eltávolítására. Ha ennek nem tesz eleget az elkövető, a BIOKOM elvégzi a munkát, de a költségeket kiszámlázza az adott személy/cég felé.”

Kellemes húsvéti ünnepeket!

inverz kátyú3

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter