Pécsi gimis fiúval volt viszonya Karesz atyának, most lemondott

Fiatalkorú veszélyeztetése miatt felfüggesztett egy kozármislenyi papot, Karesz atyát a pécsi püspök. A pap saját magát jelentette fel.

Hamvazószerdán kereste meg a pécsi megyéspüspököt az a fiatal plébános – Gál Károly, aki a “papi hivatással össze nem egyeztethető kapcsolatot” vallott be. A plébánosnak egy Pécsett tanuló gimnazista fiúval volt viszonya, a pap egyébként a pécsi Ciszterci Gimnázium hittantanára.

hirdetés

gal karoly atya2

A pécsi püspökségtől megtudtuk, hogy Gál Károly atya, a Pécsi Egyházmegye papja súlyos erkölcsi okokra hivatkozva saját maga kérte a papi szolgálatból való elbocsátását. Dr. Udvardy György megyéspüspök szerint az eset felveti a fiatalkorú veszélyeztetésének alapos gyanúját is, ezért “minden szükséges egyházi és világi hivatalos lépés megtörtént” az ügyben.

hirdetés

– Az önmagára vonatkozó bejelentését előzetes vizsgálat keretében kivizsgáltam, és őt az érvényben lévő rendelkezéseknek megfelelően minden papi működés gyakorlásától azonnali hatállyal felfüggesztettem. Nincs tudomásom arról, hogy más személy – bármilyen módon is, mint például bűnpártolás – érintett lenne az ügyben. Az előzetes vizsgálat nem tárt fel erre utaló adatot, és sem az elbocsátás kérését megelőzően, sem azt követően nem érkezett hozzám ilyen értelmű bejelentés – közölte a püspök.

Udvardy György elmondta azt is, hogy az esetről tájékoztatták a gimnázium vezetőit, a tanárokat és azokat az osztályokat is, ahol Karesz atya tanított.

Úgy tudjuk, Karesz atya egy gimis fiúba szeretett bele és folytatott viszonyt a kamasszal. Az eset egyébként még évekkel ezelőtt történt, de a papot bántotta a lelkiismeret, nem bírta tovább és végül ezért vallotta be most, hogy mit tett.

 

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter