Pécsi hegymászó zuhant le Új-Zélandon

Egy törmelékes szakaszon megcsúszott és 50 métert zuhant, majd a sziklához csapódott. Gyászol a mászó közösség világszerte.

Verhás Gergő aktív és népszerű tagja volt egy aucklandi mászóklubnak. Hétfő reggel a Mount Rolleston északi oldalán zuhant le egy sziklafalról. A helikopterrel érkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani – számol be a HVG.

hirdetés

Verhás Gergő

Verhás Gergő két társával mászott, amikor a Mount Rolleston északi oldalán leesett egy meredek sziklaoldalon helyi idő szerint hétfő reggel 8 óra előtt – adta hírül a Stuff.co.nz című oldal.

A csoport Aucklandből érkezett, hogy megmássza a 2275 méter magas hegyet. Vasárnap este a csúcs közelében éjszakáztak, onnan folytatták az utat lefelé, amikor megtörtént a tragédia.

Verhás ugyan magyar volt, de az Új-zélandi Hegyi Klub aucklandi szekciójának is tagja volt. A klub vezetője megerősítette a fiatalember halálhírét. Beszámolója szerint lefelé haladva Gergő megcsúszott egy törmelékes részen, majd egy hófolton keresztül csúszva ötven méterrel lejjebb, egy sziklás részen ért földet.

Verhás halála “tragikus veszteség” – fogalmazott Sam Newton. Mint mondta, a magyar fiatalember aktív és népszerű tagja volt a mászóklubnak, az elmúlt fél évben tucatnyi csúcsot hódított meg Új-Zélandon.

A hatóságok szerint Verhás társait sokkolta az eset. Elég hamar lejutottak bajba került társukhoz, de már nem tudtak rajta segíteni. A holttestet a mentőhelikopter 1900 méteres magasságban találta meg. A leereszkedő mentős már csak a halál beálltát tudta megállapítani.

(via HVG)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter