A pécsi Jobbik szerint “nem lehet tudni, kik akarják leváltani” a fideszes városvezetést

A párt attól tart, egy szűk pénzügyi érdekcsoport jöhet a Fidesz helyett, az pedig nem lenne jó Pécsnek. Azzal ugyanis csöbörből-vödörbe kerülne a város – mondták. Ezért egyelőre nem támogtják a balliberálisok pécsi jelöltjét, viszont az LMP-vel egyeztetnek.

Az OK!PÉCS megírta, információink szerint teljes lesz az ellenzéki támogatás a balliberális pártok által támogatott, ám magát függetlennek mondó polgármester-jelölt mögött. A cél ugyanis az, hogy a szavazólapon ellenzéki pártok egyáltalán ne szerepeljenek, csak a Fidesz. Azt is írtuk, hogy a Jobbik ebben az egyeztetési folyamatban látványosan nem vesz részt, de a háttérből támogatja a jelöltet, inkább indirektben.

hirdetés

Most azonban Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi elnöke (képünkön) azt mondta lapunknak, mivel

eddig nem derült ki, hogy “ténylegesen kik akarják leváltani a jelenlegi városvezetést, és milyen programmal”, senkit nem támogatnak, csak magukat.

– A többi ellenzéki párttal semmilyen tárgyalásban sem vagyunk az őszi választással kapcsolatban, egyedül az LMP-vel beszélgettünk komolyabban Pécs helyzetéről, és arról, mik a legfontosabb teendők, hogy kilábaljon a város ebből a fullasztó helyzetből – magyarázta Gyimesi, aki szerint az lenne a cél, hogy megállítsák a fiatalok elvándorlását, munkahelyeket teremtsenek, javítsák a közbiztonságot és rendbetegyék a költségvetést.

Gyimesi2

Hangúlyozta, a pécsi Jobbik nem áll be a balliberális pártok jelöltje mögé, “amíg nem látnak konkrét terveket; illetve ameddig nem tudják, hogy a baloldali pártok által támogatott polgármester-jelölt programja mennyiben egyeztethető össze a Jobbik elképzeléseivel.

“Egy biztos, csöbörből vödörbe nem kerülhet a város, azért van szükség váltásra, hogy ne egy szűk pénzügyi elit, hanem a városlakók közösségének érdekei szerint történjen minden”

– mondta a Jobbik pécsi vezetője.

Gyimesi szerint felkészültek az önálló indulásra is, vannak jelöltjeik a választókerületekben, és van polgármester-jelöltjük is, akit viszont egyelőre nem akarnak megnevezni.

“Ki kell derülnie, hogy ténylegesen kik akarják leváltani a jelenlegi városvezetést, és milyen programmal.”

Ha idejekorán megneveznénk a mi jelöltünket, azzal megindulna a fideszes sajtóban egy lejárató kampány, mert aki igazi veszélyt jelent a Fideszre, azt rögtön megpróbálják ellehetetleníteni – érvelt Gyimesi.

Mint ahogy azt az OK!PÉCS szintén megírta, a pécsi balliberálisok nagyon magabiztosak, és arra készülnek, hogy “tönkreverik a pécsi Fideszt”, a pécsi Fidesz azonban némileg meglepő módon ezen nem annyira izgatja magát, teljesen nyugodt a párt, valamint nagy durranást ígérnek.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter