A pécsi önkormányzat megerősítette: valóban eladnák az ellen-zsolnay céget

Részleteket azonban egyelőre nem nagyon lehet tudni. Annyi biztos, egy off-shore háttérrel rendelkező cég veheti meg az üres, ám munkavállalókkal teli vállalkozást.

zsolnay vili2

hirdetés

Az OK!PÉCS csütörtökön írta meg, hogy kiszállna a cégből az önkormányzat. Most immár ez hivatalos is.

“Folyamatban van a pécsi önkormányzat által létrehozott Ledina Kerámia Kft. (LK) eladása, amelyhez korábban átszerződött a Zsolnay Porcelánmanufaktúra dolgozóinak többsége” – erősítette meg pénteken a baranyai megyeszékhely polgármesteri hivatala.

Girán János (Fidesz–KDNP), Pécs alpolgármestere későbbre ígért bővebb tájékoztatást az ügyben. Az önkormányzat mindössze annyit közölt, hogy “a Ledina Kerámia Kft.-t azért alapította a város, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. dolgozóinak munkahelyét és munkáját biztosítsa, az új tulajdonossal ez a cél és vállalás erősödik meg”. Azt, hogy mindez mégis hogyan és miért erősödne, nem tértek ki a közleményben.

Amint azt az OK!PÉCS megírta, egyelőre várják a fizetésüket azok az ex-zsolnays dolgozók, akik átmentek korábban a Ledinához. Az önkormányzat ezzel kapcsolatban azt közölte, úgy tudják, a majdani új tulajdonos 10%-os béremelést irányzott elő, ez a cég állná a fizetéseket is, de először szerződést kell kötniük. Bért tehát csak ez után kaphatnak majd a dolgozók.

A pécsi közgyűlés a céget májusban azért hozta létre, hogy a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. felszámolása esetén továbbvigyék a másfél évszázados gyár működését. Az új céghez június elején át is szerződött a Zsolnay több mint 170 alkalmazottjából 130.

Időközben viszont kiderült, hogy a Zsolnay-t nem számolják fel, mert Bachar Najari mindent kifizetett, és amint arról részletesen beszámoltunk: a Zalaegerszegi Törvényszék pedig soron kívül megszüntette a hitelező, WHB Kft. ezirányú kérelmét is.

(via MTI)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter