Pécsi sportolónő előtt tiszteleg a Világ!

Nem ő lett a győztes, mégis az erkölcsi győzelem az Sárosi Lauráé. A pécsi tollaslabdázó ugyanis a saját cipőjét adta az ellenfelének, aki így végig tudta játszani a meccset. 

6rAHSZHcXgqZ9u6bs

hirdetés

Sárosi Laura (jobbra), a pécsi Multi Alarm SE versenyzője kijuthat a riói olimpiára. Nem volt könnyű helyzetben a tollaslabda-EB második körében, ellenfele ugyanis a német Karin Schnaase volt, aki jóval esélyesebbnek számított a párharcban. Ahogy haladt előre a meccs, úgy került egyre nehezebb helyzetbe a magyar lány. Egészen addig a pontig, míg német ellenfele cipője szétszakadt.

Schnaase nem tudta volna így folytatni a játékot, mivel a szabályok nem engedik, hogy szünetet tartson és hozzon egy újabb párt – írja a Nemzeti Sport. Sárosi kiállhatott volna, és kéri, fújják le a meccset – ezzel pedig egy hatalmas lépést tehetett volna Rió felé. A magyar lány azonban odaszaladt a táskájához, kivette a váltáscipőjét, és egy mosoly kíséretében átnyújtotta ellenfelének – a méret szerencsére stimmelt.

karin-schnaase-shoes-april-27-2016

A meccs folytatódhatott, Sárosi pedig sima vereséget szenvedett, ahogy arra számítani lehetett.

„Sárosi maga a tollaslabda, és mindent elmond arról, miért imádom ezt a sportot. És a segítésével végre van egy megcáfolhatatlan érvem arra, miért ez a legjobb és legőszintébb sport a világon!” – zárja sorait a szakíró.

karin-schnaase-mpp_5988-april-27-2016

(via és fotók: MSO, Badminton bluffer’s)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter