A pécsi Tóth Bertalan lett az MSZP elnöke

Együttműködő és a tradicionális baloldali értékrendet kérlelhetetlenül képviselő Magyar Szocialista Pártot szeretne Tóth Bertalan, a párt újonnan megválasztott elnöke.

Tóth Bertalan parlamenti frakcióvezetőt választotta az MSZP tisztújító kongresszusa a párt elnökének vasárnap Budapesten. A politikus megválasztása után az MSZP tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten azt mondta, hogy olyan MSZP-t akar, amely

hirdetés

hisz a szolidaritásban, az igazságosságban, az esélyegyenlőségben és az egységesülő nemzetben.

Hozzátette: olyan MSZP-t akar, amely cselekvőképes, valódi közösségként működik, amely reményt ad azzal, hogy védelmet biztosít a hatalom üldözötteinek.

Tóth Bertalan közölte,

olyan MSZP-t akar, amely a kormányváltás motorja lehet azzal, hogy kérlelhetetlen bírálója az orbáni hatalomnak és az emberek valódi problémáira kínál valódi megoldásokat.

Beszámolt arról is, még a nap folyamán összehívja a párt országos elnökségét, hogy elkezdjék a jövő évi választásokra történő felkészülést.

Tóth a leadott érvényes szavazatok 54 százalékát, a másik induló, Mesterházy Attila korábbi pártelnök az érvényes szavazatok 46 százalékát kapta – jelentették be a kongresszuson.

A választmány elnöke az egyetlen jelöltként induló Kunhalmi Ágnes lett az érvényes szavazatok 100 százalékával.

Az elnökhelyettesnek Szakács László volt országgyűlési képviselőt, alelnököknek Hegyi Gyulát, Komjáthi Imrét és Szanyi Tibort választották. (MTI)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter