Pécsi ügyvédek kíváncsiak Pécs valódi számaira és arra, hogyan is áll a város

Dr. Oszvald Péter és dr. Szücs Orsolya Georgina ügyvédek ma bejelentették, hogy olyan egyesületet alapítottak, amelynek célja, hogy megtudják, miyen jelenleg Pécs valódi helyzete.

“Pécsi ügyvédekként, egyben az egyesületünk alapító tagjaiként felelősséget érzünk a város jelenéért és jövőjének alakulásáért, ezért hoztuk létre 2019. januárjában a TÁRSASÁG A KÖZÉRDEKŰ ADATOKÉRT 2019 (TAKA2019) elnevezésű egyesületet, melynek hitvallása szerint minden pécsi polgárnak joga és érdeke, hogy tisztában legyen városa valós helyzetével. A tények megismerése teremt lehetőséget a felzárkózáshoz, és a dinamikus fejlődéshez.

hirdetés

A város működése során, gazdasági- és társadalmi életében komoly problémák merültek fel az elmúlt években, melyekre nem születtek megfelelő, szakmailag megalapozott, racionális válaszok és megoldások. Városunk ismételten kilátástalannak tűnő adósságcsapdába került, ami már rövid távon is érint minden pécsi lakost.

Célunk, hogy egyesületünk és rajta keresztül a város lakossága is valós képet kapjon a település gazdasági és társadalmi helyzetéről, valamint a kialakult helyzethez vezető tényleges okokról. Emiatt egyesületünk tagjai a szakmai hozzáértésüket és tapasztalataikat a város és a közérdek szolgálatába kívánják állítani.

Megkeressük a város gazdálkodó szervezeteit, közintézményeit annak érdekében, hogy közérdekű adataikat bocsássák rendelkezésünkre, amelyek elemzésével, és értékelése után szakszerű, valamint előremutató javaslatokat kívánunk tenni a mindenkori városvezetés részére. Kérjük a pécsi polgároktól, hogy lehetőségeikhez mérten, együttműködésükkel támogassák munkánkat!”

– írták közleményükben.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter