Pécsiek is bukták a nyaralást a Green Holidays botrány miatt, pedig más utazási irodával szerződtek!

Szóval nem árt megnézni, mi van a papíron.

Hosszas keresgélés és tépelődés után választotta ki Törökországot idei nyaralásként az az öt fős pécsi társaság, akik most nem utaznak sehova a napokban kirobbant Green Holidays botrány miatt.

hirdetés

– Mi teljesen más utazási irodával álltunk kapcsolatban, mégcsak nem is hallottunk a Green Holidays-ről. Végül megtaláltuk a megfelelő időpontot, és a Tensi-n keresztül le is foglaltuk az utat, sőt az előleget is befizettük – mesélte lapunknak az egyik károsult, Cs. H..

Izgatottan várták az utazás napját, egészen addig, amikor is hallottak a Green Holidays botrányáról.

– Jobban megnézve az utazási papírjainkat derült ki egy igen apró rubrikából, hogy a mi utunkat is a Green Holidays bonyolította volna, hiába szerződtünk mi más céggel. Ezért már a második részletet nem mertük befizetni, és bár az ügyintéző felajánlott egy másik utat ugyanakkor, de teljesen elment a kedvünk az egésztől – magyarázta H.

Most azt szeretnék, ha az iroda visszaadná a pénzüket, ezen már ügyvéd is dolgozik.

inVENTer_ad

A botrány

A Green Holidays Kft. vasárnap kora este jelentett fizetésképtelenséget, de török partnerük szerint már csütörtökön sem tudtak fizetni. A társaság szervezésében aznap délelőtt még elindult egy magyar csoport Budapestről charterjárattal a törökországi Antalyába, de lefoglalt szálláshelyükre már nem jutottak el. A Green Holidays honlapján vasárnap este azt közölte, hogy a társaság vagyoni biztosítékát az Uniqa Biztosító Zrt. szolgáltatja, a szükséges intézkedéseket a társaság helyett a biztosító teszi meg. Az utasok igényeiket közvetlenül a biztosítóval szemben érvényesíthetik.

Szerdán kora délutánig a Green Holidays összes Törökországban ragadt utasa – 569 személy – hazaérkezett Budapestre, illetve Debrecenbe – közölte az Uniqa Biztosító az MTI-vel. Hozzátették, hogy az utasok mintegy 10 százaléka saját költségén, önszántából tovább kívánt maradni.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter