Pécsiek is segítik Széll Tamás világhírű sztárséfet a Bocuse d’Or világdöntőjén Lyonban.

Az első versenynapon utolsóként, reggel 9:50-kor kezdett el főzni Széll Tamás a Bocuse d’Or világdöntőjén Lyonban. Pécsiek is segítik, méghozzá nem is akárhogyan.

A sorsolás után Széll nem örült, hogy az első nap főz, a zsűrizés szempontjából ugyanis  sokkal jobb a második nap. Utolsóként, azaz tizenkettedikként kezdeni emellett idegőrlő is, hiszen a magyar csapatnak ugyanúgy ide kellett jönnie korán reggel, de 9:50-ig nem csinálhattak semmit a kijelölt konyhában. Aztán pontban 9:50-kor Széll Tamás elkezdte felszeletelni a csirkét, onnantól 5 óra és 35 perc áll rendelkezésére, hogy befejezze a két versenyételt – írja az Index.

hirdetés

A lap beszámol arról is, hogy tegnap este a csapat bevásárolt zöldségekből a helyi piacon, mivel idén a második tál egy vegán főétel. Elég sok zöldségre lesz szükség, Széll Tamás több mint tízfélét válogatott össze. Jutott egy kis izgalom is az utolsó pillanatra, ugyanis nem engedélyezték, hogy Széll használhassa kis mobil faszenes grillezőjét, így mással kell majd kiváltania ezt az eszközt.

Az Index szerint már most nagyon sok a magyar szurkoló, mondjuk nem több, mint a norvég, akik már reggel hétkor lefoglalták a nézőtér nagy részét. Széll Tamást a szurkolók mellett

egy egész rézfúvós csapat támogatja, tegnap érkezett a Pannon Filharmonikusok négy tagja Lyonba, akik a nézőtéren zenélnek,

úgyhogy már most elég jó a hangulat. A magyar séfnek tegnap nagyon jó kedve volt, egyelőre az sem szegte kedvét, hogy az esélyes norvégok mellett főz.

Közben nyilvános lett a magyar menü is, a teljes leírás elolvasható a Magyar Bocuse d’Or Akadémia honlapján. A vegán menübe tokaji bor, tokaji ecet, tökmag, erdei medvehagyma, zeller, magyar szarvasgomba, savanyított bodza és természetesen paprika kerül. A csirkés menü összetevői között ott van a tokaji furmint és aszú, mangalicasonka és -szalonna, tökmag, kacsamáj és paprika, a kisasszondi sajtmártás és a folyami rák.

Ha ön is szeretné tudni, hogy mi ez az egész Bocuse d’Or, akkor olvassa el az Index szájbarágó cikkét.

(via Index, Borítóképnket készítette: Bődey János/Index)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter