Pécsiek nélkül nem lesz atomtemető a Mecsekben

Ezt maga Páva Zsolt tudatta a világgal egy közleményben. Szerinte ellenzéki politikusok próbálnak “atomügyet kreálni”, pedig az nincs is. 

A polgármester azt írja:

hirdetés

“Az elmúlt hetekben ellenzéki politikai pártok és különféle csoportosulások megpróbáltak „atomügyet kreálni” Pécsett és ennek érdekében megpróbálják félrevezetni a pécsieket, becsapni az embereket. Úgy tesznek, mintha eldöntött tény lenne a bodai atomhulladék tároló ügye, miközben egyáltalán nem az!

Örülünk annak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök is megerősített bennünket abban, hogy a pécsiek véleménye és megkérdezése nélkül nem épülhet a jövőben semmiféle atomhulladék tároló a Mecsekben!

banner_776x300

A miniszterelnök világosan és egyértelműen fogalmazott: a majdani tároló ügyében nem a kormány, hanem az emberek döntenek majd! Ezt erősítette meg Lázár János miniszter is Pécsett, aki azt mondta: „huszonhárom éve folyik egy elemző munka, most annyi történt, hogy újabb vizsgálatokat rendelt meg az állam 2018-ig bezárólag”. Pécs nélkül pedig nem lesz döntés!

Már felvettük a kapcsolatot az RHK-val annak érdekében, hogy hitelesen tudjuk tájékoztatni a pécsieket a több mint 20 éve folyó kutatásokról és a jelenlegi, legfrissebb információkról. Szeretnénk folyamatosan információkat kapni a térségben folyó vizsgálatokról, 2018-ban pedig, amikor lezárul a következő szakasz és minden információ birtokában lesznek a pécsiek, szeretnénk hitelesen megvizsgálni a Pécsett élők véleményét és álláspontját, amelyet közvetíteni fogunk a kormánynak.

Leszögezzük: ahogy eddig, úgy ezentúl sem fogunk a pécsiek akaratával ellentétesen, vagy a pécsiek megkérdezése nélkül dönteni.”

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter