Pécsről is mentek erősíteni az ország legnagyobb tüntetését

Ami a CEU-ügy miatt volt, de átfordult kormányellenes megmozdulássá. Nyolcvanezer (80.000) ember demonstrált vasárnap Budapesten.

Az internet-adós tüntetés után a vasárnapi volt Magyarország második legnagyobb kormányellenes megmozdulása, a hírek szerint nyolcvanezren vonultak fel Budapesten.

hirdetés

ceu5

Lapunk megtudta, Pécsről is több tucatnyian utaztak fel az eseményre, főleg egyetemi körökből, ugyanis szerintük a szabad oktatás van veszélyben a lex-CEU miatt. Pécsett egyébként a napokban az egyetemi vezetőket is megcélozták egy nyílt levéllel, hogy álljanak ki az egyetemek függetensége – és a CEU – mellett, amit mostanra már 551 ember írt alá a városban.

A kormány a hivatalos verzió szerint csak a magyar törvények betartására szeretné kötelezni a külföldi – de Magyarországon tevékenykedő – egyetemeket, köztük a “Soros-egyetemet”, vagyis a Közép-Európai Egyetemet (CEU), míg a másik oldal szerint az a valódi cél, hogy bezárják és elzavarják az országból a CEU-t, mint Soros György tisztiképzőjét. A vonatkozó törvényt múlt héten fogadta el az Országgyűlés.

17855649_277509349374488_3982424269201936776_o

A tegnapi tüntetés fő célja az volt, hogy elérjék, Áder János köztársasági elnök ne írja alá ezt a napokban hozott törvénymódosítást, ami – az ellenzők szerint – hátrányosan érintené a CEU-t, sőt talán meg is szüntetné a magyarországi működését. Ha nem írja alá, akkor nem lép hatályba a törvény.

Ádernek ma kell eldönteni, emel-e jogi kifogást, vagy nem. A Magyar Nemzet egyébként úgy tudja, a köztársasági elnök jogi csapata nem talált fogást a törvényen, így azt ma szentesíti, de a lehető legkésőbb.

17835195_10207833939552041_1543681186825009076_o

Nem csak a kormány ellen tüntetők, hanem a kormány mellett állók is belefolynak egyébként a CEU-ügybe, komoly erőket mozgatnak meg elsősorban a Facebookon. Ők így látják a CEU-ügyet:

“A tegnapi mondvacsinált tüntetés valós, félelmetes okai és ami a háttérben van.
1.Soros lerakja ” sejtjeit ” Európában, köztük Magyarországon./ Például a CEU t, ” civil szervezetek “./
2. Elkezdődik a migránsok elindítása Európán kívülről
3.Az átláthatatlan ” civil ” jogvédők koordinálják az embercsempészekkel együtt a migrációt.
4. Elkezdődik Európa ” fellazítás “.Az ellenálló kormányok eltávolítása. Macedóniában már sikerült, Szerbiában megy a hajcihó. Most Magyarország következik…..
5.Macedónia-Szerbia-Magyarország kormányának megbuktatása és kész a tiszta útvonal, ahol akadálytalan a migráns beáramlás. Hazánk lerakat ország lesz….
6. Közben itthon folyik az erős kormány gyöngítése.

a/ Simicska és Soros közeledése FIGYELJ ! Az MSZP már zsebben, megígérték, hogy mindenkit befogadnak.
b/ A Jobbik nem szavazta meg a bevándorlsellenes népszavazást, Hanuka üdvözletet küld / gesztus a zsidó Sorosnak /. 180 fokos fordulattal leépíti a nemzeti érzelmű radikálisait.A Csicskapárt kész az ördögi tervre a hatalom érdekében
c/ LMP, Momentum, Együtt,….már velük vannak….
Soros nagyon okos pénzember, rafinált sakkjátékos. Nézzünk a dolgok mögé ! Lehet Orbánt szeretni vagy gyűlölni. Ám ő az egyetlen aki meg tud védeni az ördögi tervtől, amibe bizony beledöglünk. Legyünk mi is sakkjátékosok ! Ne vedd észre a Mészárosozást, stadionozást ! Csak a célt !! TÚLÉLNI, MEGVÉDENI HAZÁNKAT ,GYERMEKEINKET!!!!”

(Borítóképünk forrása: mno.hu/Unyatyinszki György / Magyar Nemzet. Fotók forrsása: Facebook)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter