Pécsvárad sem repes az örömtől a szomszédba tervezett menekülttábor miatt

A városka polgármestere meg is írta a maga levelét Pintér Sándornak.

Zádori János szerint számos környékbeli polgármester és több ezer ember véleményét és esetenként félelmeit közvetíti levelében.

A polgármester szintén erősen kifogásolja, hogy bár Martonfa közigazgatásilag Pécsváradhoz tartozik, őt sem értesítette senki a tervezett menekülttáborról. Ezért fogalmuk sincs, mire számítsanak, illetve attól tartanak, hogy a menekültek Pécsváradra járnak majd át bevásárolni vagy netán orvoshoz, hiszen ez a legközelebbi település Martonfa mellett.

„Nem tudjuk, hogy egészségügyi, közbiztonsági oldalon van-e feladatunk, és ha igen mi az” – írja még.

 

Itt olvashatjátok Zádori János pécsváradi polgármester levelét, melyet Dr. Pintér Sándor belügyminiszternek írt a menekü…

Posted by Tiltakozás a martonfai menekülttábor ellen on 2015. augusztus 5.

 

Zádori barátkozósabb hangot is megüt levelében, amikor azt írja a belügyminiszternek, hogy: „Pécsvárad város nem szervezett tiltakozásokat, ennek oka nem az, hogy nem értünk egyet Martonfa törekvéseivel, ám információ hiányában nem igazán tudjuk, mi ellen is kellene fellépnünk. Azzal is tisztában vagyunk, hogy szükség van egy ilyen létesítményre, ám jó lett volna tudni, miért is került a választás az adott területre.” (Úgy látszik, a polgármester lemaradt a tárca zseniális indoklásáról, amit ebben a cikkben megírtunk.)

Pécsvárad első embere abban reménykedik, hogy hamarosan megtudja, pontosan mire is kell felkészülnie neki, illetve a 4100 pécsváradinak.

A martonfai menekülttábor ellen tiltakozók csütörtökön félpályás útzárral fognak tiltakozni a 6-oson.

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter

Google Plus