Pellérden esett le az olaszok csillaga!!!

 

Fél nap alatt ezer kilométert utazott egy dél-olasz kisváros karácsonyi üzenete, mielőtt egy pellérdi család gyümölcsfáján akadt fent. A hatalmas csillagon olaszul az állt: Boldog karácsonyt!

hirdetés

olasz csillag2

Mattinátában karácsony napján minden évben szélnek eresztenek egy ilyen üzenetet, amely most a pellérdi Sámi család kertjében pottyant le.

olasz csillag

Az adriai tenger partján fekvő kisvárosban az ünnepek alkalmából „mikulásfalut” építettek, és többnapos rendezvényt szerveztek. A város lakói december 25-én este héliummal töltött lufikkal engedték fel a levegőbe a hatalmas csillagot, ami átrepülve az Adriai-tengert és Horvátországot, ezer kilométer után, 26-án délután egy pellérdi családi ház kertjében landolt.

terkep2

– Karácsony másnapján vettük észre a kopasz faágakon fennakadt piros és fehér lufikat. Az öt lufira egy hungarocellből készült csillagot erősítettek. Ez sajnos eltört, ezért hiába próbálkoztunk, nem tudtuk tovább reptetni. Most már a kislányom szobájának a falát díszíti – mondta az OK!PÉCS-nek Sáminé Kordé Krisztina.

niki pellerd2

Nagyon büszke vagyok! – írta nekünk a Facebookon Lamberto Giambattista, aki alig akarta elhinni, hogy ennyit utazott az általa eszkábált csillag.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter