Pénteken startol Pécs nagy történelmi bulija

Vagyis a Fényfesztivál. Magyarország első ilyen fesztiválján 3 nap alatt 150 ingyenes program várja a Pécsre érkezőket! Nagyszabású történelmi felvonulás, utcaszínház, cirkusz, koncert pezsdíti fel Pécs mediterrán utcáit július 1-2-3-án, a Zsolnay Fényfesztiválon!

A fesztivál két kiemelt fellépőjének (Natalie Imbruglia és Buika) koncertje is ingyenes lesz.

hirdetés

– Minden készen áll és izgatottan várjuk a fesztivál kezdetét, ugyanis meggyőződésem, hogy a résztvevők maradandó, akár életre szóló élményeket szerezhetnek ezen a valóban különlegességnek számító fesztiválon – mondta Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

A fesztivál három napja során a belváros 24 helyszínét fantasztikus képzelettel megáldott médiaművészek szemkápráztató műalkotásai díszítik fel, statikus és mobil fényinstallációik, hagyományos épületvetítés, klasszikus és modern fényélmények világa hív kalandozásra. A három nap során éjjel 21.30–01.00 között felragyog többek között a Barbakán, a Sétatér, a Janus Pannonius utca, a Széchenyi tér, a Színház tér, a Jókai tér és a Király utca több pontja is! A fényes produkciók csúcspontja a Zsolnay Light Art 3D nemzetközi fényfestő verseny döntője lesz, amire érkeztek alkotók többek között Mexikóból, Chiléből, Lengyelországból és Franciaországból is! Pénteken és szombaton este a pécsi Székesegyház épületét megfestve mutatják be szemkápráztató produkciójukat, aminek különlegessége, hogy a bazilika oldalhajója mellett a tornyok felülete is vetítve lesz, így a látvány egészen egyedivé és monumentálissá válik.

A Szent István tértől, az Északi várfalsétányon át számos helyszínen valósággal megelevenedik a múlt: római katonák, pogány papnők és szertartások, ó- és középkori harcosok, Zrínyi serege, nagyszabású korabeli felvonulás és divatshow idézi meg Pécs közel kétezer éves történelmét. A Ferencesek utcájában Memi Pasával találkozhatnak, ahol kávészeánsz és rózsavizes frissítők kóstolója várja az érdeklődőket, míg a Barbakán várároknál törökkori végvári fegyverbemutatók és várostrom lesz látható.

Részletes infókat ITT lehet találni.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter