Péter atya bekérdezett Habony Árpádról, a pécsi püspök letiltotta

Udvardy György püspök a “botrányok megelőzése” érdekében indított vizsgálatot Cseh Péter Mihály ellen. A főpap Cseh internetes közösségi oldalakon és blogokban folytatott tevékenységével indokolta az azonnali eltiltást – írja a NOL.hu.

A Pécsi Egyházmegyéhez tartozó pap “többször kapott már püspökétől szóban és írásban útmutatást, szükség esetén figyelmeztetést nyilvános tevékenységének fórumait, stílusát és tartalmát illetően, de ezeknek nem, vagy nem megfelelő módon tett eleget” – áll az indoklásban.

hirdetés

A katolikus pap vélhetően azzal húzta ki egyházi feletteseinél végleg a gyufát, hogy a hét elején egy olyan új videót tett fel Youtube-csatornájára, amelyben kérdőre vonta a miniszterelnököt – számol be a lap. Az autózás közben felvett monológban Cseh Péter Mihály a kormányfő háttéremberéről és tanácsadójáról érdeklődött.

Tisztelettel kérdezem Orbán Viktortól, hogy kicsoda Habony Árpád? Én úgy sejtem, hogy az ön barátja. Ha pedig a miniszterelnök a barátja, akkor csak tőle lehetne megtudni, hogy ki is Habony Árpád.

A pap legfrissebb, pénteken publikált videója sem mentes a politikától. Cser ebben elmondja, hogy levelet írt püspökének, hogy adjon útmutatást az októberi népszavazással kapcsolatban. Az eltiltott pap azt szerette volna megtudni, hogy mi a katolikus vezetés véleménye, igennel, vagy nemmel kell szavazni az “Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?” kérdésre. A pap azt is elárulta, hogy ő szíve szerint igennel szavazna.

(via NOL.hu)

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter