Péterffy megbuktatná Kővári Jánost – Kővári visszakérdezett

Az iskolában. Frissítve: Kővári szerint Péterffy csúsztat.

Kővári János és Vozár Pál, az ÖPE két vezetője tegnapi sajtótájékoztatójukon erősen neki rongyoltak a balliberálisok pécsi polgármester-jelöltjének. Péterffyről ugyanis azt állították, hogy a hőerőmű vezetőjeként több millió tonna mecseki fát vágatott ki és égettetett el.

hirdetés

Péterffy Attila lapunkhoz küldött közleményében azt írja, Kővárit meg kellene buktatni:

“Régóta tudtuk Kővári Jánosról, a volt fideszes politikusról, hogy nem civil és nem független, bár ezt mondja. A csütörtöki megnyilvánulása óta már az is egyértelmű, hogy tökéletesen tájékozatlan a pécsi fűtőerőművet, a város távhő-ellátását illetően, bár ennek ellenkezőjét igyekezett elhitetni. A civilséggel és az energiaügyekben hangoztatott jártassággal el is fogytak az őt a Fidesztől látszólag megkülönböztető jegyek. Ahogy a Fidesz tízéves pécsi uralkodásán, úgy Kővári Jánoson is éppen ideje továbblépni és olyan szakemberek kezébe adni Pécs vezetését, akik valóban tudják, miről beszélnek. A részleteket hamarosan elmondom, egyelőre legyen elég annyi: ha Kővári János csütörtökön Pécs távhő-ellátásából vizsgázik, arra a leggyengébb iskolában is azt mondják: ‘Üljön le Fiam, egyes!'”

UPDATE: Kővári János nem hagyta annyiban, és szintén közleményben reagált. Szerinte Péterffy csúsztat.

“Sajnálattal olvastuk Péterffy Attila személyeskedő és csúsztatásoktól sem mentes mondatait, amelyekkel azt a tényt próbálja palástolni, amire erőmű igazgatóként még büszke volt, és saját nyilatkozataiban és egyéb előadásaiban is bemutatott, miszerint évente 450 ezer tonna fát égettek az erőmű 50 mW-os blokkjában, amely elsősorban áramot termelt.

Senki közülünk ezt a tevékenységet nem hozta összefüggésbe a távhővel, amit ő ebben az általánosan ismertetett reakcióban tévesen állított.

Vádaskodás és mellébeszélés helyett arra kérjük, ismertesse a pécsiekkel, ma hogyan vélekedik az erőművi fatüzelés fenntarthatóságáról!”

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter