Pezsgőgyárból palota: hamarosan nyit a Caesar Palace Pécsen

4 csillagos konferencia és borhotel, látogatóközpont és a város legmenőbb nyilvános WC-je, ahol még sminkszoba is van – így alakul át az egykori Littke Pezsgőgyár a Szent István téren. A tulajdonos lyukas zsebbel kezdte 15 évesen, most 300 millióért átalakítja át az egy milliárdot érő ingatlant.

_MG_7421

Az épület belső udvarában lévő ultramodern fogadóépület, a kávézó-borozó és az új pécsi pezsgő, a Littke már elkészült, a hotel és hatalmas pincerendszer átalakítása már folyamatban van. Ilyen, a fogadóépületben lévő hipermodern WC-t valószínűleg nem sok pécsi látott, annyira csillog-villog, hogy az ember még kellemetlenül érzi magát, ha rájön a szükség.

_MG_7423

hirdetés

_MG_7427

Az egészet tetőzi a női részleg Make Up Room-ja, ilyen nyilvános sminkszobával feltehetően a pécsiek, sőt talán még az európaiak többsége sem találkozott.  Mindezt 200 forintért bárki kipróbálhatja, a bejutásban automata beeresztőrendszer segít.

_MG_7424

– Idegenvezetők sokszor panaszkodtak, hogy nincs Pécsen egy rendes illemhely, ahol elfér egy busznyi turista, ezért megcsináltam a város legjobb WC-jét – mondta lapunknak büszkén Stefan Császar (77) a Cezar Winery tulajdonosa, aki néhány éve még 950 millióért árulta az ingatlant, és az alatta lévő pincerendszert.

stefan csaszar

Stefan saját bevallása szerint nem tudja miért, de meggondolta magát, és úgy döntött, megépíti a Caesar Palace-t, aminek a megvalósítására nagyjából 300 millió forintot költ.

A 20 szobás, színvonalas belvárosi szálloda beillik majd a környezetbe, a pezsgőgyár volt palackozójának helyén alakítják ki. A Ferencesek utcától a barbakánig húzódó, 4 szintes pincerendszert pedig látogathatóvá teszi. Itt lehet majd iszogatni a borászat termékeit, valamit két megújult pécsi pezsgőt is.

PEZS1

– A klasszikus összetételű, Chardonnay-Pinot Blanc szőlőből álló Littke pezsgőt már az eredeti, 150 éves, Franciaországban gyártott kézi berendezésekkel palackozták. De hamarosan palackba kerül az új, korábban közkedvelt Fünfkirchen is. A többi régi márkát, a DSR-t, az Örsvezért, és a Pannoniát nem élesztjük újjá – tette hozzá Stefan Császár.

_MG_7403

Stefan Csaszar a magyar migráns, aki a királynak is főzőtt

Eredeti nevén Császár István, Zalaegerszegen született 1939-ben. 1956-ban, szakács mesterséggel a zsebében a zöldhatáron keresztül lépett le az országból. Franciaországba vágyott, de csak Svédország fogadott bevándorlókat. 10 svéd koronával a zsebében érkezett Stockholmba, ahol elszegődött hajószakácsnak.

Óceánjárókon utazta be a világot, majd miután Stefan visszatért a Svédországba, karrierje gyorsan ívelt felfelé. Egyre jobb éttermekben dolgozott, csapatával elkészítette néhányszor a Nobel-díjasok vacsoráját, és főzött a svéd királyi palotában is.

A hetvenes években megvett egy kis hotelt Svédország déli részén. A szálloda egyre híresebb lett, ma már az ország egyik legnépszerűbb konferenciahelyszíne.

Stefan 1995-ben tért vissza Magyarországra, hogy két társával megvásárolja Pécsett az eladósorba került Littke pezsgőgyárat.

PEZS2

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter