“Picsáskodó vérhányást löttyintett” a pécsi grafikus Czutor Zoli posztja alá, akit “több száz tátogó pinás, csöcsös képpel” árasztottak el a nők

Gróf Balázs dühös kitörése nem maradt válasz nélkül. Különösen amiatt, mert a Belmondo frontembere “cseppet sem érzi sérültnek” magát, amiért zaklatták a nők – akarata ellenére. Nyilván a Weinstein botrányra reagált ő is.

Mióta kitört a Weinstein botrány (a neves hollywood-i producer színésznőkkel erőszakoskodott, akaratuk ellenére kiverte előttük a farkát, és egyéb gusztustalanságokat művelt), egyre több ismert és kevésbé ismert nő szólal meg itthon is, és mesél arról, hogyan zaklatták a férfiak.

hirdetés

Most azobnban Czutor Zoltán, a Belmondo frontembere indította be a komment cunamit, amikor Facebookján arról mesélt, őt hogyan zaklatták a nők, de emiatt mégsem sérült be. (A Weinstein sztori javarésze pedig szerinte “érdekből elkövetett karrierszex lehetett”.)

A hosszú post lentebb olvasható, most csak néhány részletet emelünk ki – a teljesség igénye nélkül. Czutor felidéz 80-100 esetet a múltjából, amikor nők zaklatták:

hirdetés

“…amikor váratlanul az ágyékomra tette a kezét egy nő, kéretlenül elkezdett masszírozni a munkahelyemen egy másik idegen csaj, vagy iskolában egy harmadik. Amikor megharapdálta a számat és/vagy a nyakamat a mosdóra menet egy ötödik-hatodik, vagy a megvalósuló szextől tette függővé, hogy megad-e egy támogatást egy államtitkárságon dolgozó hölgy még 200X-ben (végül nem támogattak), médiában egy producer felesége azzal feltétellel ígért szereplést, ha megdugom (nem szerepeltem aztán), számtalanszor akaratom, kérésem és vágyaim ellenére pucsítva tolakodtak az ölembe hölgyek a legváratlanabb helyeken, táncolni rángattak, amikor utálok. Falhoz löktek és rám másztak ismeretlen csajok, mert “úgy látták”, hogy én erre vágyom. Több száz tátogó pinás, csöcsös képet küldtek ismeretlenek, amikor egyáltalán nem vagyok kíváncsi ilyesmikre.”

De itt még közel sincs vége, folytatja:

“Fiatal és idősebb nők levelekben, üzenetekben, vagy személyesen fenyegettek meg, hogy mit tesznek velem, az életemmel, a családommal, ha nem “leszünk egymáséi”.
Miközben azt hiszem, én sosem mertem, sőt akartam szexuálisan erőszakoskodni semmilyen nővel.
Visszafordíthatatlanul mocskos egy világban éltem/nőttem fel. Ezek szerint áldozatként, AMIT ÉN MINDEZEK ELLENÉRE SEM ÉREZTEM.”

A pécsi grafikus Gróf Balázst vélhetően a post vége akaszthatta ki leginkább, amiben Czutor azt írja:

“Nem érzek késztetést, hogy bármelyik zaklatómnak, keserűséget okozó nőnek, bosszantó asszonynak, rémesen tolakodó fiatal lánynak ideírjam a nevét. Mert attól szégyellném csak magam igazán. Egy színészbarátom (ma már nagyon ismert) kb. 25 éve azt mondta, Zoli, művészek vagyunk, muszáj mindent megélni és tapasztalattá gyúrni.
(Ma már úgy gondolom, hogy ez egy kicsit hülyeség.) De egy cseppet sem érzem magam sérültnek, bármit is csináltatok velem csajok. Mert valahogyan mindennek hasznát tudtam venni. Amit nem akartam, kértem, vagy nem volt jó, annak is. Örülök annak, hogy létezik még az emberiség a világon. Ugyanannyira annak, hogy nőkből és férfiakból áll.”

 

Iszonyú sok, többnyire pozitív reakció érkezett Czutor postjára, de akadt pár negatív is. Többek között a pécsi grafikusé, Gróf Balázsé. Ő azt írta, hogy

“Gratulálok, Czutor Zoltán! Ha eddig esetleg nem lett volna nyilvánvaló a Belmondo együttes munkásságából, most már tényleg mindenki tudni fogja: te vagy a LEGJOBB PASI az egész világon! Vagy ha nem is az egész világon, akkor legalá bb Magyarországon! Vagy ha nem is Magyarországon, akkor legalább azon magyar dalszerzők között, akiknek a bevallottan női hallgatóságra targetált zenekara még egyetlen olyan számot nem írt 15+ év alatt, aminek legalább a címét meg lehetne jegyezni! Na de a lényeg, hogy végre mindenki megtudta, hogy te vagy a Legjobb Pasi és ehhez tényleg mindössze csak pár tucat FÖLÖSLEGESEN rinyáló hollywoodi színésznő, plusz a magyarországi követőiknek a megszólalása kellett! Akik annyira egyszerűek, hogy veled ellentétben képtelenek művészileg meg a fasz(od) tudja hogyan építkezni az őket ért kellemetlen élményeikből! Csak remélni merem, hogy tanulságos posztod hozzájuk is eljut, és képesek lesznek levonni a konzekvenciákat! Ami … mi is? Hát természetesen az, hogy te vagy a LEGJOBB PASI!!!!!!”

Mutatjuk is:

Persze Czutor válasza sem maradt el, aki szerint Gróf “picsáskodó vérhányást löttyintett”!

“Balázs! Egyetlen egy esetben lenne alapja annak amit reagáltál. Ha nem ismernék 150-200 kollégát, aki az enyéimnél durvább dolgokról számol be, amikor feljön ez a téma. Így legfeljebb a top 200-ba tartozom 😀 Dalokat meg majd mutatok az elmúlt évtizedből (nyilván nem fog érdekelni, de ha egy csepp esélye van annak, hogy nem csak picsáskodó vérhányást löttyintettél a posztom alá, akkor szívesen

A verbális karate egyelőre itt tart, de mivel Czutor ismertebb és a postjára érkezett kommentek tanusága szerint igen sokan értenek vele egyet, Gróf “vesztésre áll” a meccsben.

Czutor szerint

“a poszt azért jött létre, hogy figyelmeztesse az indokolatlanul metoozókat, hogy a valódi áldozatokat komolytalanítják el és vonják meg tőlük a nyilvánosságot.”

Mi egyelőre búcsúzunk ezzel az egyik emblematikus Belmondo számmal:

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter