Pókok és csótányok az urak Pécs legjobb ingatlanjaiban

Vegyes képet mutat a pécsi belváros. Az egyik felén egyre inkább magukra találnak a vállalkozók, új helyek nyílnak, addig a Széchenyi tér nyugati fele teljesen kihalt. A Megyeháza aljában lévő, a térre néző két üzlethelyiséget (a volt Coffeint és a colt Sufnit) immár boldogan lakják a pókok és a csótányok – a vendéglátósok helyett.

Szinte politikai a párhuzam: a Széchenyi tér jobb oldalának jól megy, a bal oldala viszont kihalt és egyre csak pusztul – rontva ezzel az egységes városképet. Még a keleti oldalon cukrászda, étterem, büfé, pékség van; a nyugati oldalon a nagy semmi.

hirdetés

Az OK!PÉCS utánajárt, hogy ugyan miért áll üresen a város talán két legjobb üzlethelyisége: az egykori Coffein és a volt Sufni, de már az sem volt egyszerű, hogy megtaláljuk az ingatlanok gazdáját.

coffein

A Megyei Önkormányzat átirányított minket a Baranya Megyei Kormányhivatalhoz, akik viszont arról tájékoztattak minket, (papírra kinyomtatva, aláírva, lepecsételve, beszkennelve és e-mailben elküldve. Valószínűleg még legalább 3 példányban iktatva is egy dossziéban) hogy az ingatlanrészek a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz tarrtoznak.

Az MNV-től azt tudtuk meg, hogy a két üzlethelyiség nemrég került az MNV Zrt. kezelésébe, míg az ingatlan többi része továbbra is a Baranya Megyei Kormányhivatal vagyonkezelésében maradt. A Coffein Kávézó, és a Sufni Bár korábbi bérlőivel szemben végrehajtási, illetve felszámolási eljárást kezdeményezett a korábbi vagyonkezelő. “A korábbi bérlőkkel szembeni követelések kielégítése érdekében folyamatban lévő eljárások nem érintik a vendéglátó egységek későbbi hasznosíthatóságát, azokat a vagyonkezelő kiürített állapotban adta át az MNV Zrt., mint tulajdonosi joggyakorló részére. Jelenleg folyamatban van az ingatlanrészek hasznosíthatóságának vizsgálata. Az állami vagyon hasznosítása a tulajdonosi joggyakorló döntése alapján versenyeztetés útján történhet” – írták a szofisztikált válaszban.

Arról sajnos nem szól a fáma, hogy miért kellett három év ahhoz, hogy pályázatot írjanak ki arra, hogy valaki bérbe vegye, ahelyett, hogy ott álljon töküresen.

sufni

Legutóbb egyébként tavaly írtunk arról, hogy feltörte a Sufni tulaja a Sufnit, erős jogvitába keveredtek ugyanis a Kormányhivatallal, aminek 20 havi bérleti díjjal tartoztak.

A történethez hozzátartozik, hogy a Sufnit korábban működtető csapat nemrég a Nappali mellett próbált szerencsét az Éjszaka nevű bárral. Soha nem derül ki, hogy mire számítottak a hellyel, ami kb. úgy illett az értelmiségi tomboldának számító környékhez, mint fradistához a milka tehén. Nemrég le is húzták a rolót.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter