Pokoli vonatozás Pécsig: 9 óráig tartott eljutni a városig

Szombathelyről. Három mozdony tudta csak célba juttatni a személyvonatot, miután az első lerobbant, a második meg kigyulladt.

Vasárnap délután öt órakor stratolt Szombathelyről Pécsre az a személyvonat, ami végül este 9 óra helyett éjjel 2 óra után ért Pécsre, igen kalandos módon.

hirdetés

A hírről elsőként a BAMA számolt be, egy olvasó alapján.

“A vonat már Szombathelyen megtelt, és a hosszú út során tanulással múlatták idejüket a diákok. Babócsa után a mozdony lerobbant, küldtek egy mentesítő mozdonyt, ami Szentlőrincnél kigyulladt. Akkor már jóval elmúlt éjfél. Mindenki állt a peronon, volt aki ismerősét hívta, aki eljött érte autóval, ők voltak a szerencsésebbek. Én körülbelül négyre kerültem ágyba”

– mesélte a lapnak az egyik szemtanú.

A Katasztrófavédelem szóvivője közölte, őket 0 óra 46 perckor értesítették, hogy a Szombathelyről indult személyvonat mozdonya Szentlőrincen füstölni kezdett. Mire a szigetvári tűzoltók és a Szabadszentkirályi Önkéntes Tűzoltó Egyesület szakemberei a helyszínre értek, addigra a mozdonyvezető a tüzet poroltóval eloltotta. A tűzoltók már csak a felhevült részeket hűtötték vízsugárral – írta a lap.

400 utas volt a vonaton.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter