Pornóra cseréli a HírTV-t az egyik kábelszolgáltató

Ezzel 70 ezer nézőt bukik az első, magyar hírcsatorna, viszont azt nem tudni, mennyi nézőt nyer a szolgáltató a KÉT új pornócsatornával.

Bár a Hír Televízió adása csaknem 14 éve jut el a PR-Telecom nevű kábelszolgáltató előfizetőihez, a társaság úgy döntött, januártól nem sugározza tovább körülbelül 70 ezer ügyfelének Magyarország első hírcsatornájának műsorait.

hirdetés

A cég múlt héten az ügyfeleihez eljuttatott közleményében és sajtóhirdetés útján értesítette előfizetőit arról, hogy a Hír Televízió mellett másik hat – többségében külföldi tematikus – csatornát töröl a kínálatából. Arról is tájékoztatták az ügyfeleket, hogy ezzel egy időben nem szűkül a kínálatuk, hanem bővül, ugyanis 14 új televízióadás kerül be a fogható csatornák közé. Ezek között hat a kaszinóüzletet is uraló Andy Vajna filmügyi kormánybiztos érdekeltségébe tartozik, de másik hat tematikus és

két pornócsatornával – Eroxxx és Brazzers TV – is erősít

a PR-Telecom – írja az MNO.

Brazzers-TV-1024x576-463584ee4a15dce8

A többek közt Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém és Vas megyében is működő kábelszolgáltató felmondásában vis maiorra hivatkozott. Mint írták, az RTL Klub és a TV2 részére fizetendő műsordíj olyan hatalmas anyagi terhet jelent a cég számára, hogy a Hír TV-t így már nem tudják sugározni. Ellenben a 14 új csatornára láthatólag mégiscsak jut pénz.

A milliárdos gázszerelő áll a háttérben?

Az MNO (amely a HírTV-vel egy cégcsoportba tartozik) kitér arra is, hogy a cégadatbázis szerint a PR-Telecom többségi tulajdonosa egy máltai offshore cég, a Central Eastern Cable & Media Group Limited. A máltai cégbíróságtól beszerzett iratok alapján ennek a társaságnak tavaly még ugyanaz a máltai vagyonkezelő cég volt a tulajdonosa, mint annak a luxusjachtnak, amelyen a milliárdossá lett felcsúti gázszerelő, Mészáros Lőrinc nyaralt.

(via MNO, Borítóképünk illusztráció!)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter