Programözön lesz a Pécsi Adventen!

39 kézműves és 24 gasztro stand lesz a Széchenyi téren, na meh kb. 130 program, sőt kincset is lehet keresni! Felgyúlnak az ünnepi fények november 25-én a Széchenyi téren és kezdetét veszi a VI. Adventi Kézműves és Mesevásár. Közel 130 program várja Pécsett a karácsonyra hangolódókat december 24-ig.

– Az adventi időszak arról szól, hogy egymás felé forduljunk, legyen szó a családról, barátokról vagy tágabb környezetünkről. A közösségi szellemiség jegyében – látva az előző év pozitív tapasztalatait – idén is összefogtunk a Pécsi Egyházmegyével és a Pécsi Rotary Clubbal, hogy egységes, komplex adventi programokat kínáljunk a látogatóknak – mondja Vincze Balázs, a ZsÖK NKft. ügyvezetője.

hirdetés

A programok fő helyszíne a Széchenyi tér, ahol összesen 39 kézműves portékái közül lehet válogatni, de ínycsiklandozó ételekből és forró italokból sem lesz hiány, köszönhetően a 24 gasztronómiai kitelepülőnek. Az előző évekhez hasonlóan felállítják Mindenki Karácsonyfáját és a betlehemet, valamint a Mikulásház is megnyitja kapuit.

Lesznek koncertek, állatsimogató, játszóházak, kézműves foglalkozások, sok mese és ének várja a látogatókat. Lesz Adventi mesetár a Pécsi Nemzeti Színház színészeivel, interaktív meseszövés a Janus Egyetemi Színház művészeivel, de Bogárdi Alíz is elmondja kedvenc meséit. Fellép többek között a VoiSingers, a Vocapella és Tamás Éva Játéktára.

Az idei advent során egy új játék indul, melynek lényege a családi kincsvadászat. Az érdeklődők hétvégenként GPS koordináták segítségével megkereshetik a belvárosban elrejtett kincsesdobozokat, melyekben egy-egy pecsét lapul. Aki mind az öt lenyomatot összegyűjti, ajándékot kap a Pécs Pontban.

– Öt esztendővel ezelőtt éppen ezért döntöttünk úgy, hogy saját kézbe vesszük az adventi programok és vásár megrendezését. Az idő, a pécsiek véleménye igazolta, hogy jól döntöttünk. A vásárok ideje alatt felpezsdül a belváros, ízek, illatok, hangulatok töltik meg a tereket, utcákat. Megígérhetem: idén sem kell csalódnia senkinek. Színvonalas helyi kézműves termékek, gasztronómiai csemegék, nívós programok közül válogathatnak a hozzánk érkezők – mondta a polgármester.

A Tüke Kártya tulajdonosok az adventi vásár ideje alatt minden étel, ital, ajándéktárgy vásárlásakor 10 százalékos kedvezményt kapnak az árusoktól!

A teljes programot IDE KATTINTVA lehet megnézni!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter