Prostiktól rettegnek a pécsiek

Egy pécsi mozgalom aggódik az utcákon látható prostitúció miatt, a rendőrség viszont visszadobta a labdát, mondván: névtelen jelzésekkel nem tudnak mit kezdeni. A stricikkel viszont nem sok lakó ismertetné meg az arcát. 

Nyílt levelet írt a Védett Övezet Pécs Mozgalom, mert szerintük virágzik a prostitúció Pécs keleti negyedében. “A 6. számú főút és a Komlói út bevezető szakasza mentén is jelentős számú prostituált áll, vagy járkál minden délután és este. Annak ellenére, hogy mindkét útszakasz védett övezetnek minősül, ahol tilos szexuális szolgáltatásra felajánlkozni, ezt láthatóan semmibe veszik.”  – számol be a BAMA.

hirdetés

Azt is írják, hogy nem fognak szervezeten fellépni, mert „céljainkból fakadóan tagjaink jelentős része okkal tarthat a prostitúciót irányító bűnözők bosszújától.”

A lapnak a pécsi polgármester azt mondta, már utasították a Közterület Felügyeletet, hogy rendszeresen járőrözzenek a területen és anyagi támogatásban részesítették a polgárőrszervezeteket is. Páva Zsolt leszögezi viszont, hogy  a rend fenntartásában, a jogszabályok betartatásában nem az önkormányzat a leginkább illetékes szervezet, hanem maga a rendőrség.

hirdetés

A rendőrség szerint azonban a “korábbiakhoz képest nagyobb számú bejelentés nem érkezett” – írták a lapnak. A válasz viszont azt sugallta, hogy ha többen mernék vállalni (az egyébként névtelen) feljelentéseket, akkor eredményesebbek lennének.

Ördögi kör ez!

(via BAMA)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter