A PSN vezetője, Vári Attila lett a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) új elnöke

A szervezet vasárnapi közgyűlésén, a Duna Arénában a játékosként kétszeres olimpiai bajnok sportvezetőt – aki egyedüli jelölt volt – egyhangú döntéssel választották meg, megbízatása 2020. október 22-ig szól.

A 42 éves Vári Attila Kemény Dénest váltja a poszton, utóbbi 2012 vége óta töltötte be a tisztséget, nyáron azonban jelezte, szeptember 30-ával távozik.

hirdetés

Az MVLSZ szerda reggelre hirdette meg a közgyűlést, amely akkor határozatképtelennek bizonyult, így a Duna Arénában már nem volt jelentősége annak, hányan jelennek meg a tagok közül. Végül a 366 mandátummal rendelkező tag közül 144-en regisztráltak az uszodakomplexum egyik különtermében.

Budapest, 2018. szeptember 30. Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség újonnan megválasztott elnöke (b) és Kemény Dénes leköszönő elnök a szervezet tisztújító közgyűlésén a Duna Arénában 2018. szeptember 30-án. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Budapest, 2018. szeptember 30.
Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség újonnan megválasztott elnöke (b) és Kemény Dénes leköszönő elnök a szervezet tisztújító közgyűlésén a Duna Arénában 2018. szeptember 30-án.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Mint az a közgyűlésen kiderült, 51 elnökjelölés érkezett be a szervezethez, mindegyik Vári Attilát jelölte meg, s mivel vasárnap sem jelentkezett újabb elnökjelölt, ezért ő maradt az egyetlen, aki indult a posztért.

A voksolás előtt Vári Attila “Folytassuk egy csavarral!” címmel mutatta be programtervezetét, amelynek legfontosabb pontjai a megfelelő számú szakemberképzés, a sportdiplomácia erősítése, a szakmai műhelyek és központi akadémiai rendszer kialakítása voltak.

A megjelentek utóbbiban egyetértettek és egyhangúlag szavazták meg Vári Attilát a szervezet élére.

Vári korábban azt állította, akkor is marad Pécsen, és dolgozik továbbra is, ha ő lesz a Szövetség elnöke.

(MTI)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter