A PTE kizáratná Magyarországot az EU-ból?

Vagy valamelyik oktatója? A Sargentini-jelentésben ugyanis szerepel a Pécsi Tudományegyetem is, mint olyan szervezet, amely információkkal látta el a baloldali, zöldpárti holland politikust, aki most nagyon neki akar menni Magyarországnak, illetve Orbán Viktornak.

Kedden tárgyalja az Európai Parlament (EP) az úgynevezett Sargentini-jelentést, amely azt állítja,

hirdetés

Magyarország súlyosan megsérti az unió értékeit, ezért eljárást indítana az ország ellen. Ha ez sikerül, akkor ez az eljárás – szélsőséges esetben, azzal is végződhet akár, hogy Magyarországot kizárják az EU-ból

(de erre szinte semmi esély nincs egyébként).

Magyarországon hetek óta téma a Sargentini-jelentés: a média egy része folyamatosan “promózza” az EP jövő heti tárgyalását, és a jelentést; a másik része pedig igyekszik “megvédeni” a kormányt, valamint Orbán Viktort.

A magyarul ITT olvasható teljes jelentésben azonban van egy pécsi meglepetés is: a PTE is szerepel azon szervezetek között, akik érdemi információval segítették a baloldali holland politikust a jelentése összeállításában.

PTE Sargentini

A PTE cáfol

Az Egyetem viszont tagadta, hogy bármilyen információt is adtak volna Judith Sargentininek, sőt azt is cáfolják, hogy egyáltalán megkeresték volna őket.

“A Pécsi Tudományegyetem vezetése nem nyújtott adat- vagy információszolgáltatást semmilyen jelentéshez, és nem is rendelkezik ezzel kapcsolatos információval, így megdöbbenéssel látták az intézmény nevét a felsorolásban”

– közölték.

A PTE nevét egyébként Hargitai János szúrta ki, aki értesítette a sajtót.

Az OK!PÉCS részletes kérdéseket küldött az egyetem sajtóreferensének azzal kapcsolatban, hogy lesz-e belső vizsgálat, higy mégis ki nyilatkozott az egyetem nevében, és ennek milyen következményei lesznek. Amint megérkezik a PTE válasza, frissítjük a cikket!


OK_TAMOGATAS_BANNER

KATTINTSON A KÉPRE, HA SZERETNE SEGÍTENI!

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter