Ráizgult Pécsre a Vogue magazin

A “Miért éppen Pécset nézzék meg, a bájos magyar várost, amelyről még sosem hallottak?” című cikk melegen ajánlja a Mesek fővárosát.

Nos a Vogue szerint Magyarországon nemcsak Budapestet érdemes megnézni, ahol a Duna partján sétálva számtalan csodás épületben gyönyörködhet a turista, hanem vidéken is olyan ékszerdobozkák rejtőznek, mint a Mecsek lábánál, a horvát határ közelében elterülő Pécs – számol be a hírről az NLCafé.

hirdetés

Pécs változatos nemzeti kultúráján és az ott élő szerb, horvát, német és más békésen együtt élő kisebbségeknek köszönhetően kaphatta „the Borderless City” avagy „a határtalan város” nevet. Magyarország ötödik legnagyobb városa elegáns barokk utcákkal és épületekkel büszkélkedhet.

A város legszebb épületeiről, mint a pécsi katolikus templomról, a híres Csontváry Múzeumról, és természetesen a Zsolnay Múzeumról is említést tesz a Vogeu cikke. Olvasóinak ajánlja a Pécs híres sétálóutcáját, a Király utcát, és számos kultikus éttermet, kávézót, sőt sörözőt és kocsmát is, mint az ország első egyetemét, amely éppen a pécsi volt.

Why You Should Visit Pécs, the Charming Hungarian City You’ve Never Heard Of

When plotting their trips to Hungary, typically folks will plan on spending most, if not all, of their time in Budapest, thrusting spoons into bowls of goulash, splashing their way through thermal baths, and cavorting in antiques-filled ruin pubs.

(via NLCafé)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter