Rákot okozhat a Kinder csokoládé?

Olyan anyagot mutatott ki a csokiban az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság, ami a kőolaj finomításakor szokott keletkezni.

Több édességben is rákkeltő és mutagén anyagokat talált az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság, írja az Independent alapján az Index. A Foodwatch húsz terméket vizsgált be, amelyek közül háromban is olyan anyagot mutattak ki, ami a kőolaj finomításakor szokott keletkezni.

hirdetés

Az egyesével csomagolt Kinder Riegel és a Lindt Fioretto bonbonja mellett egy harmadik, nevén nem nevezett német édesség érintett az ügyben – számol be a lap. A Foodwatch az eredményekről értesítette a gyártókat, és a termékek nyilvános visszavonását javasolta nekik, ám egyik érintett sem vetette le a boltok polcairól az édességeket.

A hatóság szerint egyenesen felháborító, hogy a gyártók továbbra is árusítják a problémás édességeket, és nem figyelmeztetik a vásárlókat, ezért a fogyasztóknak azt javasolják, hogy kerüljék a megnevezett termékek fogyasztását.

(via Index)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter