Rálőttek a Zsolnay gyár tulajdonosának irodájára

Budapesten! Senki nem sérült meg, éjjel történt az eset. Bachar Najari felesége szerint meg akarják őket félemlíteni, mivel kedden nemzetközi sajtótájékoztatóra készülnek, ahol komoly bejelentés lesz. Eközben: ki az a Dezső?

A rendőrség délután fejezte be a helyszínelést Najari budapesti irodájánál. A fotót Bachar Najari felesége, Cséplő Petra küldte szét a sajtónak. Ezen jól látszik az ablakon keletkezett lyuk.

hirdetés

najari iroda

Cséplő Petra szerint meg akarják őket félemlíteni, mivel bejelentették, hogy nemzetközi sajtótájékoztatót tartanak kedden Budapesten a Zsolnay körül kialakult helyzet miatt.

– Komoly bejelentésre készülünk, figyelmeztetésnek tekintjük az esetet, de nem lépünk vissza – magyarázta az igazgatóság elnöke.

Az eset éjszaka történt, nem sérült meg senki, az anyagi kár sem jelentős. Ennek ellenére feljelentést tettek a rendőrségen.

Mindeközben a Pécsi Újság ma arról írt, hogy számla nélkül akartak “kilopni” termékeket a gyárból és erről egy birtokukba került hangfelvételt is bemutattak (ennek eredetisége egyelőre nem bizonyított). Ezen egy nő győzköd egy férfit és magyarázza, hogyan tudja kivinni a Zsolnaykat a gyárból úgy, hogy azt a biztonsági őrök ne vegyék észre – illetve fordítva! A hangfelvételt a Pécsi Újság cikkében vagy IDE kattintva tudja meghallgatni.

A hanganyagban többször is “Ferinek” nevezi a nő a beszélő férfit, aki vélhetően rögzítette a csevejt. A férfi hangja ugyanis szinte kifogástalan, a nőt viszont nehezen hallani és érteni. A “Feri” vélhetően Treitz Ferenc cégvezető lehet.

De ki lehet Dezső???

UPDATE (20:40): Nem lövés volt?

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) az MTI megkeresésére hétfő este azt írta: a helyszíni adatgyűjtés és a szemle alapján nem merült fel a gyanúja annak, hogy az üvegen látható sérülés lövéstől származik. A rendelkezésre álló adatok alapján azt feltételezik, hogy az “ablaküveg egy kintről nekidobott tárgy következtében repedt meg és pókhálósodott be”.

A rendőrök adatgyűjtést végeztek és helyszíni szemlét tartottak, tanúkat hallgattak meg. A történtek tisztázása érdekében a VII. kerületi rendőrkapitányság rongálás miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen – írta a BRFK.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter