Rejtélyes emberek festik fel a kátyúkat Pécsen

Hogy az autósok időben észrevegyék a balesetveszélyes úthibákat. 

Több méteres, sötétben is látszó, fluoreszkáló festékkel fújták le Pécs több útját is ismeretlenek azért, hogy ezzel figyelmeztessék az autósokat a brutálisan nagy kátyúkra.

hirdetés

katyu1

A Szigeti úton több helyen is az aszfaltra festették a nagy felkiálltójeleket és megjelölték a kátyúkat is.

katyu2

Próbáltuk elérni a BIOKOM-ot, hogy megkérdzzük, tudnak-e ezekről a jelzésekről, de egyelőre nem sikerült felvenni velük a kapcsolatot. Amint igen, frissítünk.

UPDATE: A BIOKOM résen van

Megérkezett a BIOKOM reagálása is. Mutatjuk:

“A Biokom NKft. tud a jelzésekről, ugyanis a társaság munkatársai hívják fel az autókra ugyan nem veszélyes, ugyanakkor bosszantó úthibára a figyelmet. Az útsüllyedést közlekedési táblával is jeleztük emellett.

Mivel egy forgalmas szakaszról van szó, s a hiba nem akadályozza a forgalmat, egyúttal nem veszélyes, így a javítás nem hétköznapra ütemezte a cég, hanem szeptember 29-én, szombatra.

A környéken még a Szántó Kovács János utca felújítása is megtörténik néhány hét múlva.

A cég folyamatosan dolgozik Pécs közútjain. Bár a teljes burkolatcserére nem mindig elegendő a forrás, igyekeznek tartós megoldásokkal elhárítani az úthibákat, hogy egy-egy javítás helyén újra ne keletkezhessen probléma. A közműrekonstrukciók által érintett szakaszokon teljes felújítás zajlik, például a Magaslati úton és a Surányi úton hamarosan.”

(A tippet köszönjük olvasónknak, B.Z.-nek.)

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter