Rejtélyes körülmények között derült ki, mire is érkezett Pécsre 890 millió forint

A pénznek persze jó helye lesz, mint minden forintnak Pécsen.

Egyre nagyobb divat Pécsen, hogy szinte “titokban” jelentenek be fontos eseményeket, mint ahogy történt ez a napokban is. Érthetetlen és teljesen felesleges gyakorlat ez; de sebaj, végül úgy is minden kiderül – ugyebár.

hirdetés

Ma éppen az, hogy Pécsre érkezett Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott, bár erről gyakorlatilag a sajó egy jelentős része nem tudott. A lényeg az, hogy bejelentette: a baranyai megyeszékhely sportéletét koordináló Pécsi Sport Nonprofit (PSN) Zrt. 890 millió forintos támogatásban részesül a központi költségvetésből.

Vári és Nyitrai

Ez mondjuk nem újdonság, mert napok óta tudni lehetett erről a hírről, a Magyar Közlönyben is megjelent. Csak azt nem árulta el eddig senki, hogy miért is kapta a pécsi sportcég ezt a pénzt. Most viszont ez is kiderült.

Nyitrai Zsolt ismertetése szerint “Vári Attila, a PSN Zrt. vezérigazgatója Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott sikeres és eredményes tárgyalása során azt kérte, hogy a pécsi sport és sportélet kapjon még nagyobb figyelmet, elismerést és anyagi támogatást.” És kapott!

Vári Attila szerint ezzel a pénzzel “a PSN Zrt. olyan biztonságot kapott 2019-re, amivel méltóan tudják idei feladataikat ellátni”.

A 890 millió forintos támogatásból 590 milliót bérekre és járulékokra, 300 millió forintot pedig létesítményüzemeltetésre fordítanak – derült ki végül.

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter