Rejtélyes romafilmet forgatnak Pécsen

12282071_c323209e4d0ad5016000853d42b3448b_x

250 millió forintból készül az a játékfilm, aminek az egyik forgatási helyszíne a PTE 400 ágyas klinikája. Szombaton már forognak is a kamerák az épületben.

A Pécsi Tudományegyetem Janus Pannonius Klinikai Tömbjében forgatják Bogdán Árpád Genezis című filmjének több jelenetét.

hirdetés

A stáb előzetesen többször is felmérte a közelmúltban felújított modern egészségügyi épületegyüttest, és a film készítői elhatározták, hogy itt forgatják a film kórházi jeleneteit. Az egyetem és a Klinikai Központ vezetésének kérésére esik majd hétvégére a forgatás, és kizárólag olyan helyiségeket adnak át egy napra a stábnak, ahol hétvégén nincs betegellátás – így az egészségügyi szolgáltatásokat nem befolyásolhatja a „mozi-gyártás”.

A készülő film története a Filmalap közleménye szerint három szálon fut, és végigvonulnak rajta a bibliai teremtéstörténet motívumai. A forgatókönyvet Bogdán Árpád írta a nemzetközi ScriptEast és a Filmalap forgatókönyv-fejlesztőinek közreműködésével – írta a filmről korábban az Index.

12282081_b8391edfcbf4cf665820f429f03a0b58_x

„A Genezis generációs problémát jár körül. A család fogalmát három, a mai Magyarország legkülönbözőbb társadalmi közegéből érkező ember történetén keresztül közelíti meg. Az események középpontjában egy sikeres nagyvárosi ügyvédnő, egy archaikus roma közösségből származó kisfiú, és egy magányos, titokzatos kamaszlány áll” – egyelőre ennyit tudni a filmről.

A 35 napos forgatás októberben kezdődött, „autentikus magyarországi helyszíneken”.  A hivatásos színészek mellett számos amatőr szereplő fog feltűnni a filmben. A gyártás előkészítése, főként a roma telepek zárt világának hiteles megjelenítésére való felkészülés több mint két éven át tartó folyamat volt.

PTE_KK_400_agyas

hirdetés

HOZZÁSZÓLÁSOK

Facebook

Twitter