Rejtélyes telefonfülkék jelentek meg a Zsolnay Negyedben

Telefon persze még véletlenül sincs bennük, van viszont más.

„Hív a képzelet birodalma! Felveszed?” – olvasható a Zsolnay Kulturális Negyedbe kihelyezett három telefonfülkén, melyek átalakításuk után immár szabadtéri, közösségi könyvszekrényként funkcionálnak. Salamon Éva, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. marketingvezetőjének ötlete nyomán a kötetekkel teli fülkékbe bárki beteheti kedvenc vagy éppen megunt könyvét, elláthatja személyes üzenettel, ajánlással, s szabadon vihet is az olvasnivalókból.

hirdetés

unnamed-6

A fülkék a Zsolnay Piknik után is kint maradnak, így a közös élmények ereje új utat nyithat a képzelet birodalmába.

A kezdő könyvkészlet gyarapításához hozzájárult a szombati átadón dr. Őri László, Pécs alpolgármestere; Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője és Bertók László, Kossuth-díjas költő, Pécs díszpolgára, aki egy szonettet is felolvasott az eseményen.

Az alpolgármester szerint a fülkék segítenek, hogy a Negyed olyan közösségi tér legyen, ahol minden korosztály jól érezheti magát.

Vincze Balázs hangsúlyozta, hogy ezzel a kezdeményezéssel is nyitottabbá válik a Zsolnay Negyed.

– Szeretnénk, hogy a pécsiek még közelebb érezzék magukhoz és jobban belakják a Negyedet, ezért még több funkciót kínálunk – mondta az ügyvezető.

zsolnay könyvtér

Arra biztatta az embereket, hogy nyugodtan jöjjön bárki, olvasson akár a telefonfülkék mellé kihelyezett ülőgarnitúrán, akár vigye haza a szimpatikus könyvet, hiszen a lényeg az emberi kapcsolatok erősítése és a kultúra megosztása. Ezt erősíti a könyvjelzőkön is olvasható üzenet, mely Zsolnay Vilmostól származik: „A Zsolnay-titok: a művészet szeretete.”

MONDD EL, NE TARTSD MAGADBAN A VÉLEMÉNYED!

Facebook

Twitter